[普查] BlackBerry, 係 LIHKG 有幾多人用緊 ?

364 回覆
17 Like 5 Dislike
想問行an既priv打速成如何?係唔係一樣?想買keyone
但我只識打速成
字型有無得改返用passport個隻?水機都有速成?
買左keyone 等緊到

我都想買
但唔知佢轉左an 後個原廠內置速成係點
我唔想裝其他輸入法
巴打收到後可唔可以幫手試下?

我都想買
我唔想裝其他輸入法

佢個bb keyboard 打速成唔好用,打唔到得一個碼果d 字,例如日/木,要打關聯字再del 返,由bb10到priv 都係咁,除非keyone 會改
被馬踩爛左部Z30仲恥恥於懷,
想買返部

我都想買
我唔想裝其他輸入法

佢個bb keyboard 打速成唔好用,打唔到得一個碼果d 字,例如日/木,要打關聯字再del 返,由bb10到priv 都係咁,除非keyone 會改

我用過passport 你講起又好似係.
但市面上無咩好選擇
priv 我因為amoled mon 唔想用同埋對推機無咩興趣
但我有時都打下英文
再加上我唔用電話睇片同會傾電話
用緊iPhone 同v20 硬係覺得唔係好清咁

我都想買
我唔想裝其他輸入法

無問題 8 號先到

我都想買
我唔想裝其他輸入法

無問題 8 號先到

感謝先 同埋想知字型有無得改?
因為上面有巴打話速成揀字有麻煩
睇好多片都係鬼佬開箱
台灣人又唔打速成

我都想買
我唔想裝其他輸入法

無問題 8 號先到

感謝先 同埋想知字型有無得改?
因為上面有巴打話速成揀字有麻煩
睇好多片都係鬼佬開箱
台灣人又唔打速成

巴打,搭單一問,想你幫忙試試係咪堅打唔到單碼字 (倉頡):木,日,水... 呢啲?
裝個keyboard 咪可以中英混打,都方便過佢個原生keyboard
裝個keyboard 咪可以中英混打,都方便過佢個原生keyboard

咁仲可唔可以用個keyboard 掃黎掃去?
香港行貨6月中 但未知價錢

咁仲可唔可以用個keyboard 掃黎掃去?

唔得 我之前試過裝Cedime 同速成鍵盤 不過呢家都係用返BB Keyboard 利申: Priv用家
用緊Priv
之前部Priv壞咗攞咗返去整咗成兩個月
嬲嬲地用$1900買咗部水貨Passport SE
之後一個月之後部Passport SE又壞咗個咪
呢家用返Priv

以Keyboard黎講Passport SE真係冇得輸
個樣又有啲似Porsche Design BB機
次次攞部機出黎果陣周圍啲人都會望一望你
除咗行Android Apps有啲慢同有啲麻煩之外
其餘都冇咩嘢 Email BB Hub簡直一流
Windows Mobile個Outlook完全被比下去

我成日都覺得如果Black Berry肯將個BBOS UI寫返落去Android 度就正
用緊Priv
呢家用返Priv

我成日都覺得如果Black Berry肯將個BBOS UI寫返落去Android 度就正

攞部機去整又係成個月, 問佢有無extend番保養又話無

好廢

做野果度迫啲同事要用outlook app黎收email, 好快無得用hub
用緊Priv
呢家用返Priv

巴打都幾唔好彩
仲用緊priv 做公司機
部classic 已經放左係度唔知做咩好
仲用緊priv 做公司機
部classic 已經放左係度唔知做咩好

都做唔到d 咩
用緊Priv
呢家用返Priv

攞部機去整又係成個月, 問佢有無extend番保養又話無

好廢

做野果度迫啲同事要用outlook app黎收email, 好快無得用hub

本身我都唔會咁嬲買部Passport SE黎玩

我果次整部priv 佢係咁reboot 整咗成個月
攞返黎 隔咗個幾鐘 又係咁reboot
之後又行返返去叫條友整過
之後部機又要飛返馬拉度整
咁就冇咗成兩個月保養

好彩佢唔係攞去加拿大整
唔係我諗成三個月都攞唔返

其實Android 版Hub其實己經冇咁好用 感覺同Outlook差唔多
用緊Priv
呢家用返Priv

巴打都幾唔好彩

都唔知係我唔好彩定係BB機嘅QC名不乎實

BTW我本身手汗大 部Passport SE 後面個BlackBerry logo比我啲手汗整到生咗鏽
用緊Priv
呢家用返Priv

巴打都幾唔好彩

都唔知係我唔好彩定係BB機嘅QC名不乎實

BTW我本身手汗大 部Passport SE 後面個BlackBerry logo比我啲手汗整到生咗鏽

掂一掂舊木先, 我部 Passport SE 除咗少少 screen lifting 之外, 暫時冇咩大問題.
Btw, Passport SE 絕對係靚過 Porsche Design BB機.
話說....我老婆已經用緊Priv
已經唔在乎部Passport
但係部Passport開唔到機 (開到,不過黑畫面 然後毫無進展)
插電腦Blackberry Link read唔到

有冇辦法救?
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字

由Bb轉iphone係咩感覺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞