[普查] BlackBerry, 係 LIHKG 有幾多人用緊 ?

364 回覆
17 Like 5 Dislike
用過E72之後鐘意Keyboard
但潮流變左做Smartphone 之後一直好想搵部岩用Keyboard 機
中間留意過BB但真係買唔落手......
用過keyboard之後根本唔會想用touch screen
用過keyboard之後根本唔會想用touch screen

係, 但個倉頡好撚戇鳩
語言轉換慢到仆街, 又lag....

係, 但個倉頡好撚戇鳩

仲有, 個語言預測好撚戇鳩.....

係, 但個倉頡好撚戇鳩

咁再等下先
但潮流變左做Smartphone 之後一直好想搵部岩用Keyboard 機

我都係e72先上癮
早幾年想出classic
但個spec 太廢

我都係e72先上癮
早幾年想出classic
但個spec 太廢

E71

係, 但個倉頡好撚戇鳩

係有少少lag 但係唔係好影響
訂咗keyone 15號攞
有無巴打知道keyone個實體keyboard點樣轉做英文keyboard,因為我用唔著倉頡
今日去衛訊睇下個keyone 有無巴打買左試用左?
我覺得同之前啲機好唔同,之前用開Z10 or Z30
整體感覺上行安卓好似所有野都慢曬
鍵盤比較細同埋價錢4988 真係有啲貴......
用完priv覺得好似差個指紋,但係keyone個mon好似好化學
有無巴打知道keyone個實體keyboard點樣轉做英文keyboard,因為我用唔著倉頡

你試下alt+↑睇下得唔返得
打算買 passport 但係而家用唔用到WhatsApp?

用行an 版好似得但都煩

煩到仆街,
而且hub無左
利申用緊
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字

由Bb轉iphone係咩感覺?

其實打中文好打左
我打速成
個時passport
但講電話呢樣我覺得我用過moto milestone 後 bb9900已經係最清 d 聲唔會好尖人地聽同我聽人都好舒服
iphone 唔係好差但真係同清有分別
但我有時要打英文上黎就好想用返bb
因為少打錯好多

唉,我都諗緊,
而家新機用andriod我又無感,
既然係咁不如iPhone好過
btw我覺得Z30以smartphone黎講其實幾正幾好用,
係無app
有無人買keyone,
差不多5000
買部咁既spec, 好貴

出左?
有無人買keyone,
差不多5000
買部咁既spec, 好貴

係完全唔值
用咗Keyone幾日

利申 BlackBerry 死忠
用緊公司廁所磚
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字

由Bb轉iphone係咩感覺?

其實打中文好打左
我打速成
個時passport
但講電話呢樣我覺得我用過moto milestone 後 bb9900已經係最清 d 聲唔會好尖人地聽同我聽人都好舒服
iphone 唔係好差但真係同清有分別
但我有時要打英文上黎就好想用返bb
因為少打錯好多

唉,我都諗緊,
而家新機用andriod我又無感,
既然係咁不如iPhone好過
btw我覺得Z30以smartphone黎講其實幾正幾好用,
係無app

尋日玩過上手
d 掣比 passport 軟身
感覺都ok
無想像中重
但有d 窒既
轉apps 就明顯d 睇得出
價位都唔平

如果你真係會打下機真係唔好諗
買iphone 算
keyone 等一排跌價先入
keyone 等一排跌價先入

s625+3 GB RAM
再等跌一跌都唔知仲用唔用到
好惋惜

出左?

出左啦 衛訊同豐澤都有得買

出左?

出左啦 衛訊同豐澤都有得買

買左
衛訊好過百記
送usb 線 同尿袋

好多野set
中間hang 過1~2次機
我想問可唔可以熄左中文關連字
同埋無auto correct spelling
我特登打enjiy 佢真係之後再出enjiy 唔係enjoy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞