[普查] BlackBerry, 係 LIHKG 有幾多人用緊 ?

364 回覆
17 Like 5 Dislike
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字

由Bb轉iphone係咩感覺?

其實打中文好打左
我打速成
個時passport
但講電話呢樣我覺得我用過moto milestone 後 bb9900已經係最清 d 聲唔會好尖人地聽同我聽人都好舒服
iphone 唔係好差但真係同清有分別
但我有時要打英文上黎就好想用返bb
因為少打錯好多
之前用Q5 BB10其實好用過同順過android好多
用個keyboard打字 check email正好多

之後轉左priv 用左一年半 都ok既
但係始終無bb10咁順,hub無左以前撥去左邊就check曬email wtsapp fb咁正,下下要開hub個app, 又無咁順又無咁方便

打字個系統都差啲 特別係中文 無左用實體keyboard打筆劃 好唔慣
有無人知有咩方法可以用priv實體keyboard用到筆劃輸入
Q10, 不過越行越慢轉左用iphone
用左好多代BB, 依家無keyboard成日打錯字

由Bb轉iphone係咩感覺?

一個字 快
BB行android app慢到呢
其實我唔係好明點解BB賣咁貴, 部部都4,5千, 唔係公司出唔洗錢自己真係買唔落
部Q10係唯一自己買既, 水貨千尾, check過行貨4千幾點買ar
其實我唔係好明點解BB賣咁貴, 部部都4,5千, 唔係公司出唔洗錢自己真係買唔落
部Q10係唯一自己買既, 水貨千尾, check過行貨4千幾點買ar

有 BES 用都話可以用到佢 d feature...

但如果公司已經無再用 BES... 咁買部 BB 番黎好似都唔係好用到佢 d feature, 除左 keyboard 之外無乜吸引
Passport SE 會唔會係最後一部 BB10 Device ?
用過9800
現役 Q10 + priv
打算買keyone
Passport SE 會唔會係最後一部 BB10 Device ?

blackberry 應該唔會再出bb10機, 好可惜, bb10 係好os嚟

而blackberry 將成個手機硬件業務判咗比 TCL
打算買 passport 但係而家用唔用到WhatsApp?
打算買 passport 但係而家用唔用到WhatsApp?

用行an 版好似得但都煩
想問KEYONE 應該如何加入速成 KEYBOARD?
Have bold, 9900 and q10.... Not stopped because bb os version whatsapp stop support....
買左keyone 等緊到

我都想買
但唔知佢轉左an 後個原廠內置速成係點
我唔想裝其他輸入法
巴打收到後可唔可以幫手試下?

佢個bb keyboard 打速成唔好用,打唔到得一個碼果d 字,例如日/木,要打關聯字再del 返,由bb10到priv 都係咁,除非keyone 會改

原廠個係無速成選擇,但佢個倉頡就係速成
可以多個字一齊打,好似你好嗎 你可以直接人火女木口火 佢就會出
打一個碼果D字都無難道,打完禁ENTER 佢就會出
Classic, Passport, Priv, Keyone
Size 黎講classic最好
速度 passport
Mon Priv
Keyone就overall 都唔錯
速度 passport
Mon Priv

最想知KEYOne個OS同埋個Hub run成點,
買左keyone 等緊到

我都想買
但唔知佢轉左an 後個原廠內置速成係點
我唔想裝其他輸入法
巴打收到後可唔可以幫手試下?

佢個bb keyboard 打速成唔好用,打唔到得一個碼果d 字,例如日/木,要打關聯字再del 返,由bb10到priv 都係咁,除非keyone 會改

原廠個係無速成選擇,但佢個倉頡就係速成
可以多個字一齊打,好似你好嗎 你可以直接人火女木口火 佢就會出
打一個碼果D字都無難道,打完禁ENTER 佢就會出

感謝巴打呀!!!開心大發現,可以用返原生keyboard 了
速度 passport
Mon Priv

最想知KEYOne個OS同埋個Hub run成點,

Keyone冇咗priv果個swipe gesture,唔可以向上再向右推,overall 都係幾好,但係始終唔係native
幾時可以有demo 機可以玩
keyone好靚仔
keyone好靚仔

樣的確係ok
但外國有人跌左落地個mon 跌左出黎
原來無膠水癡住機身同mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞