[普查] BlackBerry, 係 LIHKG 有幾多人用緊 ?

364 回覆
17 Like 5 Dislike
有無巴打想收 KEYONE?
美國amazon 貨
unlock 機
full set 無拎出街用過
今日去衛訊睇下個keyone 有無巴打買左試用左?
我覺得同之前啲機好唔同,之前用開Z10 or Z30
整體感覺上行安卓好似所有野都慢曬
鍵盤比較細同埋價錢4988 真係有啲貴......

出左?

出左啦 衛訊同豐澤都有得買

買左
衛訊好過百記
送usb 線 同尿袋

好多野set
中間hang 過1~2次機
我想問可唔可以熄左中文關連字
同埋無auto correct spelling
我特登打enjiy 佢真係之後再出enjiy 唔係enjoy

新機都 hang ?
去衛訊玩過真機,Keyboard 確係有q10, q20果種質感,可惜真係要行android 就窒,轉換輸入法要差唔多要一秒。

5差野真係要考慮。
係衛訊試咗keyone
基本上keyboard就係porsche p9983嘅設計
軟過Passport SE小小嘅key
同埋同priv一樣嘅輸入法設定

alt+ enter轉中英文會同priv一樣lag機
打速成嘅字碼單字仍然係要禁enter出而唔係space bar出
而且我係Google now度試中英混打嘅時候用英文轉速成嘅時侯係會彈咗出去打唔到字
個keyboard變咗trackpad
但係打緊速成嘅時候轉英文又冇問題

唔知係我試嘅時候有bugs定點
有無巴打知道keyone個實體keyboard點樣轉做英文keyboard,因為我用唔著倉頡

你試下alt+↑睇下得唔返得

應該係alt + enter先啱?
用完priv覺得好似差個指紋,但係keyone個mon好似好化學

因為個mon嘅adhesive唔夠
外國有好多人report咗keyone個mon好易成塊甩出黎
blackberry官方都好似證實咗呢個講法
好似之後出廠嘅keyone會改善返呢個問題
如果想入部二手玩下,應該揾passport定classic 好?

其實我覺得classic 好睇過passport
但個spec 差太遠太遠

你買黎做咩先?

諗諗下都係買priv
os10又話就快連whatsapp都用唔到
由ip4開始都係用iPhone, 但係一直想用blackberry,遲下去個幾月旅行,但係個電話又要長期 standby等通知 ,所以想買部bb喺旅行嗰陣做主機

我都想買priv , 但睇preview佢影相唔掂

Blackberry 影相幾時掂過???
用完priv覺得好似差個指紋,但係keyone個mon好似好化學

因為個mon嘅adhesive唔夠
外國有好多人report咗keyone個mon好易成塊甩出黎
blackberry官方都好似證實咗呢個講法
好似之後出廠嘅keyone會改善返呢個問題

佢管TCL 唔夠嚴。Nokia HMD 管鴻海就好好多。
去衛訊玩過真機,Keyboard 確係有q10, q20果種質感,可惜真係要行android 就窒,轉換輸入法要差唔多要一秒

5差野真係要考慮。

係,priv嗰時已經係咁,真係頂佢唔順,小小嘢都做唔好
係衛訊試咗keyone
基本上keyboard就係porsche p9983嘅設計
軟過Passport SE小小嘅key
同埋同priv一樣嘅輸入法設定

alt+ enter轉中英文會同priv一樣lag機
打速成嘅字碼單字仍然係要禁enter出而唔係space bar出
而且我係Google now度試中英混打嘅時候用英文轉速成嘅時侯係會彈咗出去打唔到字
個keyboard變咗trackpad
但係打緊速成嘅時候轉英文又冇問題

唔知係我試嘅時候有bugs定點

呢樣我前幾頁都有講,真係好戇鳩
去衛訊玩過真機,Keyboard 確係有q10, q20果種質感,可惜真係要行android 就窒,轉換輸入法要差唔多要一秒

5差野真係要考慮。

係,priv嗰時已經係咁,真係頂佢唔順,小小嘢都做唔好

心淡等左咁耐
決定個spec到真正出隔左咁耐
個spec都淘汰哂啦
另外BlackBerry嘅速成對於啲出字嘅排序又係亂黎
佢又唔係固定又唔係常用式排法
例如我打 卜 山 佢有時會出就係前面
又時又會比咗個英文yu我
有冇巴打有解決呢個煩膠問題
另外BlackBerry嘅速成對於啲出字嘅排序又係亂黎
佢又唔係固定又唔係常用式排法
例如我打 卜 山 佢有時會出就係前面
又時又會比咗個英文yu我
有冇巴打有解決呢個煩膠問題

我諗唔到,忍咗差唔多一年,仲有啲文字推測係好戇鳩
講到咁,點買,用返priv 算
Priv爆左mom 如果整番仲貴過出部新
keyone 感覺上真係有啲買唔落手
唔想用iphone同埋samsung 有咩其他牌子手機推介?
BB10 whatsapp support 再延長去2017年底
有冇位巴打仲死守緊
BB10 whatsapp support 再延長去2017年底
有冇位巴打仲死守緊

想買部passport玩下

想問下ig 呢類android apps正唔正 常運作到?
有冇位巴打仲死守緊

想買部passport玩下

想問下ig 呢類android apps正唔正 常運作到?

有第三方 face10 insta10 可以代替 ,流暢
自從手機轉用大屏幕之後,有Keyboard嘅手機就買少見少,近年剩下嘅幾乎都係BlackBerry出品,而今日佢哋就喺香港發布新機KEYone,係近年少有直板機連Keyboard 機種。
BlackBerry KEYone 有Qwerty Keyboard嘅Android手機,屏幕為4.5吋3:2 比例1620 x 1080解像度屏幕,下方係4行格式Qwerty鍵盤。規格採用Qualcomm Snapdragon 625處理器、3GB RAM 及32GB ROM,主鏡頭為1,200 萬像素F2.0 同內建3,505mAh電池,規格屬於高續航力機種。香港售價為$4,988,發布前已經開始發售。
查詢: BlackBerry
定價: $4,988
有得買KEYONE
用緊classic 想問下whatsapp係咪六月尾無得搞?
keyone有無人用過有無評價 唔知去邊度有得玩
用緊classic 想問下whatsapp係咪六月尾無得搞?
keyone有無人用過有無評價 唔知去邊度有得玩

去到今年年底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞