IT界討論區(69) IT行業求狗若渴 出9K請白紙

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
可以鬥pricing 但係同一個pricing之下個priority輪硬
就算pricing超級好 都好大機會比人用個差既pricing玩鳩你
不過其實都可以蝕錢hedge delta
可以flat delta long vol
今日我窮狗贏晒

冇掂支港市場好耐
今年就算你係投行班二世祖都好,玩親股票 performance 都唔會夠炒 Bond 同 Commodity 好
你玩撚完,業界用梗 JWT 好耐

But, this is HK
C++
elixir
DDD、CQRS,香港冇乜公司提過

另外要識拆 Microservice,用 RPC
呢個世界得2種programmer 精通c++同其他
係10種
啲金終於回,好感動

1350 Long Call 大計我嚟啦
見工仲有人問我session 同jwt分別
我話n 年無用過session剩係識用jwt
即係event sourcing , 用kinesis /kafka / 其他message queue
DDD都係oo design,用左都唔知
答我,返工係為乜?
增值自己狗衝服侍老闆
返工為左公司
我好鐘意返工呀
我愛老細
ot
有冇人聽過ipc呢間公司2xk請2年exp network engineer 算唔算低 冇雙糧有1-2花紅
Sor自膠 21k 我current 16 x 15
有冇人識oracle apex可以求救
返左半年工
依加要開始幫手改人地個oracle apex application
但係自己只係識少少sql html
依加對住d requirement完全發晒呆唔知點算好
FG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞