IT界討論區(69) IT行業求狗若渴 出9K請白紙

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
無做過銀行,乜銀行啲code寫得唔好嫁
我仲以為會跟哂best practices 同standard添
想問做緊寫.net但冇mvc 係出面其他公司會唔會唔當exp
過到test同uat就ok,

d manager都唔識睇code架啦
Webform?
都有
識唔識自己整 control?
用 M$ 既 auth library?
而唔係下下儲落 session
識唔識得分 GET 同 POST?
咩係GET同POST
邊啲control
之前次次data都係儲落session or viewstate
而家份工仲要做埋winform
係咪死得
純server side 我鐘意用PHP多過.net
今朝HKFE 正野 死網又死ser 明明個網完全唔關事 點解會死埋 好彩今朝咩都冇玩
想知寫program trade既人有冇考慮過今日呢種情況
應該大部分都唔會 呢個exception咁難發生
而家新野仲用php 既公司
咁用乜好呀
出面好多都係咁 早排我有見過job ad. 寫要main Java 1.4

做it 做到考古咁
個人應該唔會 但係broker tech方面會handle
至於strategy方面就
其實1.4唔難
今日冇重演2010 個 flash crush 算係咁

聽啲朋友講期貨停埋 我以為個crush 會嚟多次
主要係冇諗過咁舊原來仲用緊

間野都係主流 logistics 公司嚟
今朝HKFE 正野 死網又死ser 明明個網完全唔關事 點解會死埋 好彩今朝咩都冇玩
想知寫program trade既人有冇考慮過今日呢種情況
個人應該唔會 但係broker tech方面會handle
至於strategy方面就
今日冇重演2010 個 flash crash算係咁

聽啲朋友講期貨停埋 我以為個crash會嚟多次
拎future做delta hedge個啲人
是但啦 fortran都仲有人用緊
但係唔會有人請Fortran developer
散戶做依個真係可行同stable 咩

點追到啲pricing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞