IT界討論區(69) IT行業求狗若渴 出9K請白紙

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
今日我冇撚用
罷唔到
但係我只會做自己野
典解禾唔g梨係新加坡
你weak
我就算自己寫個program仔都係少少野日日commit
邊個OT咁on9
試過試用期唔OT比人炒左
轉過頭1個月內揾到份唔洗OT,唔洗過海,人工更高,大假同福利更好的工
由返工第一日已經準時走
點睇合約寫6點放,佢6點先開始deployment?
冇ot錢/假 claim 可以點say no?
直接quit
知唔知咩叫做「multiplayer notepad」
放上shared drive 直接edit一個人開住有 read only lock都還好

btw 冇VCS可以最盡可以main幾多行code
同一堆人一齊開個excel一齊main一樣,冇話最盡可以main幾多嫁喎
我果邊d accounting一開excel就要舉手大叫「上數呀!」黎霸位
寫code都係咁點搞
無聽過 one man project ?
香港大把
今日返新公司 要我一條友由頭起過一套software 唔知搞唔搞得掂
公司趕Dead line, 希望我放工星期六日可以繼續做。 但無ot 錢。想問fg 依家轉工難唔難, 依家試用期19k
公司等人用又搵唔到。口講就話搵左成個月,我琴日先見係jobsdb 睇到post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞