淘仔耳機集中討論貼(46)選擇多多 耳聽為實

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
~30歲銀行狗
我係concernspotify 最盡需要到咩位既耳機啫
例如無損可能要用到幾萬既耳機先聽得盡
Spotify 可能二三千耳機就聽得盡咁
MOOV 有最高16bit 1411 Flac 基本無損

Spotify 得320 mp3

你可以試玩下7日moov睇下有無野岩聽
我去左唔敢試。。。
怕level太低店主講乜我都聽唔明。。。
但係spotify 同人夾左一年
試咗先,耳機用黎聽又唔係攞黎同人比較,就算識形容啊同一副耳機每個人聽感都唔同啦,自己啱聽先係最緊要.
屌你地好勁
不過今個禮拜唔得閒 (大家心照)
我下次去金聲試下先 帶唔帶埋q1 mark2好?直接連自己spotify ?

Btw果度有耳膠 其實我反而想買多少少耳膠玩
有冇人試過銀線坊賣698條線,同398有冇分別
spotify不鳥
moov主打中文歌
tidal音質正但係mqa
amazon都出無損但香港無
有就帶埋囉,之前有巴打推介我 aet 07, Azla Sedna, Final E Type,而我自己都有用開Jvc EP-FX9M-B Spiral Dot(硬d)同埋 JVC EP-FX10L-B Spiral Dot ++(應該係fd01跟埋,唔知有冇散賣),我可能同spinfit 八字不合除咗cp800以外其他型號我右耳都tight seal唔到(spinfit真係好撚貴),又果係耳綿可以試下Dekoni Audio Bulletz, btw有時如果一個牌子用開某個尺寸,另一款可能要買大或買細一個碼
暫時睇Amazon 音質最好 開VPN夾硬用應該慢到聽唔到
係咪美國?如果係你有prime會員好似免費
好遺憾地我隻w40窄管冇乜得點玩
得隻淘寶v80可以玩耳膠
咩型號好?
耳綿應該冇得試啦
盲狙邊隻好?
而家去OK買 MOOV 180天卡, 送多60天, 做到聽日25號. 啱啱開左張卡, 見到使用期仲係顯示180天, 之後睇番D條款, 原來要到10月13號先會顯示贈送既60天, 仲以為中伏 MOOV 無損音質正好多, 好多廣東新歌/新碟上網聽完連碟都慳番唔駛買黎轉.
係,冷聲底幾正,同8+1走向唔同
不過我聽法文同一d純音樂多 所以點解果時同人夾spotify
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞