淘仔耳機集中討論貼(46)選擇多多 耳聽為實

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
嬲屌小凡
小凡出事都唔係第一次,第一次買左MK4 8芯嘅線配r8用,但佢條針太短,短到插唔實喺街到跌左no撚99.

第二次都係買小凡條MK4 8芯嘅,一插落lighting轉插就出事,音量低於50%的話個trn v80耳機沙沙聲大到仆街,就算高過50%,左耳都有沙沙聲。
我同佢講有問題要拎返去整,佢話包郵太貴唔包晒,咁我話退啦,佢又話寄件貨返去先退款,屌你啦!!!郵費平我就寄返去整啦。班客服都on99

講真 件貨有問題我退錢好撚高要求咩
用銀線坊都唔用小凡
小凡好多人中過伏
咁你唔寄比佢,佢又好難退款既
明白晒
我大概search下岩價的 有冇人比下意見
Fiio a3
FiiO E17K
FiiO E10K
FiiO Kunlun E18
間間都有得試? 我又怕冇一間可以試晒
最怕被人伏 所以我最多諗住問定model先去試

上面呢個list 你自己有冇覺得邊隻會好d
大把dap都得
海貝r3 , 山靈m0
如果唔洗dap功能用手機藍牙射過去就考慮btr3

好過jer線, 又熱又食電, 有d手機支援得唔好
其實如果願意比到幾k
ibasso再加真空管 dlc ,一步升到盡
最後冇買到自畫像,買咗無畏s8f
我都有諗無畏
s8 pro同s8 f有咩分別
jer線最唔好係絕大部分一體式
當線材部分出事就成條玩完

藍牙接收器無呢個問題
但山靈開關同大細聲係share同一粒制(短按鎖機, 長按開關, 轉上下就大細聲)
跌過好容易出事,我已經整過
如果q1 mark ii 唔得
E17係咪都ok ?
我諗佢可能幫到你,不過我同我朋友一單過買咗s8f同s6rui,到咗先再比較,但係現貨面板同殼色唔係固定,所以你要問,我哋買個兩對都係揀穩定木要等兩個禮拜又撞正黃金週而且我喺外國加無意外最快十月底先會收到
https://youtu.be/GMTjPs7pWKA
https://youtu.be/sh1l3hQF9w0
https://youtu.be/59Ndy8pY230
我有睇呀
外國人係勁捧無畏,但JQ就識佢老鼠
我諗住遲d試哂d心水耳機再夾埋dap就搞撚掂
10k 內線,dap, 耳機全套換哂佢
我覺得應該係國內代理問題,如果有留心睇就知道以前description係俾aliexpress (鬼佬淘寶),入到去有機會係唔同鋪頭賣嘅,不過近呢一年好多國內牌子就由一間國內叫linsoul代理咗好多便攜音響品牌(e.g.無畏創新即Fearless Audio 外國得佢有, Tin Hifi p1喺外國又係佢首發; 我唔記得massdrop係咪同時間喇),你估下係咩事,再者JQ冇喺aliexpress上架得淘寶有,如果買家唔識中文我估都幾惡搞,所以基本上我諗鬼佬知道JQ呢個牌子應該冇幾個,不過JQ量產自畫像取代8+1可能係想打入外國市場做好準呱,屌d鬼佬又想平又唔想試伏真係冇計,btw好多鬼佬聽歌取向同我哋都好唔同下,上次BGVP dm6又係咁一係就吹到上天一係就彈到仆街,所以我最後冇入到,不過又過香港有得試就最好試聽下先.

利申:尻噏,非打手
鬼佬玩女毒咪Rihanna Beyonce
即係pop
係我地亞洲人先王菲同日系女毒
都係0個句,唔同取向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞