淘仔耳機集中討論貼(46)選擇多多 耳聽為實

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
中高頻唔暗咩? 005買fitear 原裝?
巴打係行貨?
咁搞法唔止係個QC 問題
唔暗
行啊 頭一水7月買
同代理隻demo係同一批貨
岩岩忍唔住問JQ,佢就話係一換一 ,壞左換新

仲要人試加儀器試聲先出貨,唔存在整一邊唔整一邊問題

但問題係今日拎返
連香港代理店員試完,都覺得有問題
叫我擺低,要問返廠整過咩

屌 點解全新又會唔同聲?
應該似係淨係換咗一邊俾你就算,不過咁快打柴就
自晝像輕輕一試 Demo仲要係MMCX頭 無得用自已線 試唔真

聽得唔耐 覺得似分析力差左 音場細左的劣化版華匠

但整體風格接近 偏薄 清爽 舒服

高頻表現一樣 都係靜電果種清脆利落 (好大的賣點)

分析力同聲音密度比華匠低一級 換來係人聲較前

聽pop唔錯 但鐘意8+1 果種厚暖聲的人 應該都係會唔岩聽

呢個價位仍然係超值之選
咁我值唔值得留低玩 我得隻淘寶V80
其實隻野比起我隻淘寶野主要有咩位會好D?
比D貼士我等我努力D去聽下
紫799耳放同佢隻699T1有咩分別,店長剩係話貴既好啲
大陸人講野你都信 好似有啲自打嘴巴
我覺得偏冷
我買左隻q1 mark2 啦
就算用v80底噪都少左好多 用埋w40就完全聽唔到沙沙聲
發現原來有2.5頭 如果我將來有機會買線 係咪主攻2.5好過
[member]你淨睇post 都見到唔只一個人話有問題
我覺得佢地QC 真係麻麻
講緊係幾千蚊的耳機

另外 華匠定8+1 你最好試聽咗先 取向唔同
我個人試聽係覺得 8+1好聽啲
不過都無買/member]
易斷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞