淘仔耳機集中討論貼(46)選擇多多 耳聽為實

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
好似係咁踩咁 但我覺得jq 4+1pro cp值好高下, 不敢想像8+1係點
https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-communist-china-government-redeem-imperial-dynasty-s-bond

要強国還錢, 唔還就唔好管香港
仲爭2411咋
幫手簽名同搵人幫手簽啦
我明你講咩
3××蚊人仔,仲要刮耳
淘仔 絕大部分講幾N都係搵笨
我建議你出去鋪頭試下平價線先 ,試完可以唔買
聽下試下2.5分別大唔大,鐘唔鐘意先再諗
邊D舖頭可以試下
因為我有時覺得ON99 走入去又唔幫襯好似好運桔 又怕被人SELL到越黎越貴
淘仔就見兩三舊水 可以試下咁...
我上年聽就覺得4+1,係好顯係乜都爭啲既8+1
可能4+1配條銀線高頻應該有類似
攞把茶刀兜頭劈落嚟嘅刺激(耳)感覺
依家我8+1配佢單晶銀我直接低頻mode算,如果你想聽女聲小心配線好啲

但係價位上$2000基本上都做到4-5000既水準,我個人認為846平手/比下去

所以以$2000同價位,佢都幾屈機下
(btw唔包括iem qc 問題
JQ性價比真係好高,只要佢耐操、唔易壞就完美

+1隻動圈煲多排,表現仲好
運下桔總好過浪費錢買完唔啱聽,同人地傾下自己啱咩好快從中學到好多概念

記住有需要先買
睇見支針都覺得辛苦
仲勾唔勾到耳,唔會彈起左咩
好勉強,唔帶好過帶
JH特別麻煩 用4pin頭的線又特別貴 其他耳機又用唔返
外置分頻器個設計 又係得啖笑 整個啪啪制算啦
但怕好ON9... 我乜概念都冇咁滯
完全講唔出咩暖唔暖 前定後
無眼殘認錯 應該係jh Angie II

JH 條產品線多到唔識分
比起買耳機器材升級 先搞好音源
起碼都要聽無損啦
聽人聲嘅話,8+1嘅人聲係貼耳d,華匠就聽orchestra或者樂器俾夠啱
[member]你淨睇post 都見到唔只一個人話有問題
我覺得佢地QC 真係麻麻
講緊係幾千蚊的耳機

另外 華匠定8+1 你最好試聽咗先 取向唔同
我個人試聽係覺得 8+1好聽啲
不過都無買/member]
聽人聲嘅話,8+1嘅人聲係貼耳d,華匠就聽orchestra或者樂器比較啱
2000價位
想請教有咩推介
或者上面推緊嘅星雲
咁可能我維持現狀算
短期內應該都只係聽spotify
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞