連仔幾時做嘢? 而家連Twitter都ban中國打手啦

1070 回覆
596 Like 5 Dislike
登入曬咪無廣告收入
wikipedia 唔係一個人改, 改到啲嘢錯係有其他會員, 亦有機制去處理. 但付2用你自己一人之言去類比, 就係偷換概念

呢個post 係講緊叫連仔好似twitter 同youtube 咁ban 中國網軍. 你為咗轉移視線仲可以有幾無恥?
連仔,而家連YouTube都開始ban 班中國網軍喇,你幾時先ban呀?
你又想轉移乜視線? 我而家有指明有某事係啱定錯嗎?

呢個post 係講緊叫連仔好似twitter 同youtube 咁ban 中國網軍. 你為咗轉移視線仲可以有幾無恥?
連仔,而家連YouTube都開始ban 班中國網軍喇,你幾時先ban呀?
我係話我已經拎出理據, 我係quote wiki, 如果你覺得理據有錯, 係你去證明.

P牌仔 ID: #306681 最少喺以上reply 度轉移視線: #49, #53, #57, #59, #62, #64, #68, #85, #100, #147, #153, #161, #164, #171, #215, #266, #270, #339, #343,#405, #408, #419, #470

佢喺一個講"講緊叫連仔好似twitter 咁ban 啲帶風向、分身呢類嘅中國打手"嘅post 度, 不斷轉移視線, 實在好令人懷疑佢點解咁做.

呢個post講緊叫連仔好似twitter 咁ban 啲帶風向、分身呢類嘅中國打手
滑坡謬誤(Slippery slope)是一種非形式謬誤,使用連串的因果推論,卻誇大了每個環節的因果強度,而得到不合理的結論,因為事實不一定照着線性推論發生,而有其他的可能性。一般所說的「無限上綱」有時也牽涉到此種謬誤。

ban 中國IP 只係其中一個打擊中國網軍嘅手段. 用咩手段係admin 決定.

但你上面嘅推論就明顯用咗滑坡謬誤.

呢個post講緊叫連仔好似twitter 咁ban 啲帶風向、分身呢類嘅中國打手
連仔幾時先好似twitter同YouTube咁,ban啲中國網軍
出黎啦連仔
連仔幾時先好似twitter同YouTube咁,ban啲中國網軍
我同你講,連仔一直有做野,我朋友曾經整過app chur連登啲data,隔幾日就封左ip。

連登太多真心膠了,根據言論根本唔可以確實邊個係五毛,你要求太高啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞