連仔幾時做嘢? 而家連Twitter都ban中國打手啦

1070 回覆
596 Like 5 Dislike
個建議有咩唔合理?你轉移夠視線去我身上未?我知定唔知啲乜同其他人知定唔知啲乜有乜關係?

所以話你又拎我去講, 係轉移視線去我身上. P牌仔你轉移夠視線未?

呢個post講緊叫連仔好似twitter 咁ban 晒啲帶風向、分身呢類嘅中國打手
問題係你聲稱難以判斷係拉埋我去講。而我上面一早講咗我嘅判斷唔會等如人哋嘅判斷。你轉移夠視線去我身上未?我知定唔知啲乜同其他人知定唔知啲乜有乜關係?

所以話你又拎我去講, 係轉移視線去我身上. P牌仔你轉移夠視線未?

呢個post講緊叫連仔好似twitter 咁ban 晒啲帶風向、分身呢類嘅中國打手
你轉移夠視線去我身上未?我知定唔知啲乜同其他人知定唔知啲乜有乜關係?

係時間做嘢啦,連仔~
你偷換夠概念未?你轉移夠視線去我身上未?我知定唔知啲乜同其他人知定唔知啲乜有乜關係? 紅字你直選擇性失明

一講要ban中國打手,你就不斷轉移視線。明晒啦

721 811
P牌唔可以比評價
推post同出post好似都有限制
膠?你話係就係?不如話你不斷轉移視線去干擾正常討論

一講要ban中國打手,你就不斷轉移視線。明晒啦

piah
你偷換概念去邊?“帶風向應該ban”,等如“有人帶風向”?咩logic? 殺人應該受罰,等如有人殺人?

而且twitter呢次唔止ban帶風向

所以你係用邏輯謬誤去轉移視線
Twitter原文:https://twitter.com/twittersafety/status/1163513679335346176
原文:https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2019/information_operations_directed_at_Hong_Kong.html
翻釋原文:https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1566259223.A.730.html?fbclid=IwAR25NPiWIF-GH6rLjVfUUtTQNlbCPGuu-y6RJQ90S5CVKnqrwzwY7zaPAa4

Information operations directed at Hong Kong
推特官方在此揭露一起國家級之風向操作事件,目標為香港當前局勢、抗爭行動、以及示威者針對政治改革之訴求。

"我們發現936個來自中華人民共和國(PRC)的帳號被專用於散佈政治對立,其行為包括掩蓋示威正當性及扭曲其政治立場。在密集調查之下,我們握有足夠證據顯示這行動背後有政府撐腰。比方說,調查顯示有大量帳號群集體行動以放大關於香港示威之部分訊息。"

"由於推特被中國封鎖,很多帳號都是透過VPN跳板登入的。然而,有少數幾個帳號卻是透過中國大陸境內的特許ip登入。我們今天所公布的帳號屬這起帶風向行動中最活躍的那些;除此之外,我們也將為數約20萬的潛在假帳號預防性停權,這當中有許多是在第一批水桶之後才創建的。"

所有這些帳號都被依多重違反推特使用規定停權,違規事項包括:
- 垃圾訊息 (Spam)
- 風向操作 (Coordinated activity)
- 假帳號 (Fake accounts)
- 前科再犯 (Attributed activity)
- 分身攻擊 (Ban evasion)
用背後有乜IP乜主機乜accounts同某堆人所講嘅內容去做對比分析,點解唔可以睇到有帶風向嘅可能性出現?
所以你聲稱我偷換概念係老屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞