跪求:818請各位手足聽話一次,唔該

846 回覆
2974 Like 124 Dislike
冇得行呀 睇咗新聞未
訂立死線
818全面和理非
612 721 811
你話啲狗會唔會我地因為逼爆咗維園所以走岀馬路就即刻清場射彈 我自己覺得唔會
而民陣都應該會keep住去了解同去溝通

只不過係我地818唔會主動set roadblock
但因為狗係信唔過 所以就要帶gear
萬一有咩事都可以將傷害減到最低
講到尾係打被動

同埋我地有共識818係全和理非其實係一定會多咗人岀黎 係打強心針
原本發出不反對通知書都支持全和理非
但而家反對,到時一定有黑警玩野打人
到時仲和理非?準備又比人打到死,之後翻屋企咪又打千字文發表憤怒
我同意唔主動攻擊,但黑警濫暴一定要反擊囉
(真心唔明點解黑警做完咁多痴線野都可以保持咁溫柔,外國抗爭者見到真係覺得難以置信咁傻仔)
一定要帶gear!唔係準備食過期毒催淚彈放題

不過估計大部分人未醒
人類總要犯同樣的錯
留名鞭屍
我係勇武 我會full gear擺背囊
但應承大家 唔衝唔做任何野
起roadblock 起磚頭 等等
只集會 集完就撤 不守不攻

Btw 鐳射槍就當然唔係啦
Push
今次得集會有不反對通知書
如果有手足行出馬路 咁你點睇
如果我有時真係唔係好明你地點分和理非定勇武
師兄,如果俾我控制到,我想七百萬人一齊行出黎,就唔會無左六條人命兩隻眼七百個手足啦

但係依家個po入面係講到有人講到,民陣話行就行話企就企喎,仲要如果有人勇武就話要佢除口罩

咁唔係大台?咁唔係切割?

再重申我贊成818和理非,但唔會認同民陣係大台,亦唔會有咩事切割
其實只要你離開維園行出去,佢已經可以話破壞呢樣騷擾果樣架啦,呢啲已經唔會俾人市民點樣既印象,根本唔會有人理佢,除左啲所謂既愛國幫。

818 注定人潮湧去維園,如果佢之後要搜,搜到佢都奈你唔何,除非你唔止頭盔、眼罩同豬嘴。甚至乎我覺得去到維園後著埋上身都仲得,我點著衫唔係佢都要管吓,fashion 來㗎喔。

再者,你話我 gear 就係衝衝仔,咁我地班著晒 gear 既去到終點後,先維持秩序,然後到最後龍尾都冇既時候,當時記者眾人面前大聲疾呼,我地今日係咪好和平啊?警察話我地會破壞社會安寧喔,我地有冇啊? sth like that 啦,然後再疏導市民,啲動物可以有咩講,如果咁佢都夠膽 TG?咁即係佢幫我地儲人氣。

只要我地夠團結,目標夠清晰,能夠彼此提醒,其實條路點行係可以由我地 lead 住。

btw,以上都係我個人既遇見。
再一次多謝各位手足!
自己alert 小心鬼。
唔理佢就得
唔使特登捉住佢乜乜柒柒
講好唔衝
就算佢煽動都冇用
push
Ok 聽住先
落到場 班手足點決定我都會跟
咁你開定個post叫人唔好捉鬼都得
星期2係機場 個個都諗住捉鬼 講緊係和理非都不斷捉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞