跪求:818請各位手足聽話一次,唔該

846 回覆
2974 Like 124 Dislike
如果以下說話難聽,我講對唔住先

即係咁, gear 呢樣嘢唔係「勇武」既定義,更加唔係「衝」既表徵,佢只有保護手足既意思。

可能因為佢辨識度超高,加上基於佢既作用,每次同動物衝突既時候佢都會出現,久而久之「gear」就變左勇武既象徵。

其實「勇武」同「和理非」並唔係不同兩派既人,彼此都係擁有共同目標既手足,大家並肩作戰既兄弟,兩者只係係行動當下所決定既不同行動方式而已;所以今日係需要和理非去爭取一啲光環既時候,我地就係和理非,無論你係衣衫襤褸定官仔骨骨,一身素服定重裝 gear,大家今日都係和理非;但如果情況有變為保護同伴,或今次行動係要帶出兼突出一啲有震懾力既信息俾對方而必須有所衝突,咁行出來既個個都係勇武鬥士。

係呢兩個幾月以來,我相信好多手足都上過前線,同時亦都試過規行矩步咁跟大隊遊行,所以我地無須界定,不分你我,團結一致,唔需要為「gear」「畫線」,亦唔需要討論,因為「gear」係我地抗爭既同伴。
我想講多一次
香港人係無大台!!!!!!!!!
你咁講都啱 搵埋朋友一齊去 睇實大家 唔好俾鬼煽動到就最好。但若果真係做到同路人唔勇武既話 唔理先係最好既方法。 如果鬼扮俾人捉引我地救 少少動作都可以俾狗屈同無限放大,呢個先係我擔心既地方
帶定 gear, 有事先拎出黎用
如果係集會
通常最大問題係現場喇叭唔夠
好多人跟本就聽唔到大會講乜嘢
最 on99 係喺到唔知做乜嘢
企又唔係,落雨就仲衰連坐都唔得
到底大會有咩打算
可唔可以預早通知
如果真係有 200萬人去
能否確保每個人都聽到現場聲音 ?
如果根據以上邏輯
係應該散
大家係手足
不必symbolise 自己勇武定和理非
然後以後所有日子都要硬碰硬? 你出黎為左過程定結果?
勇武?過左幾日還左眼未?
係呀,有大台一定玩撚完
你要開波唔好係818民陣個個位開波
去番尖沙咀 唔該
冇人唔俾你衝 只係叫你唔好係個日既個幾個鐘衝
咁都唔撚得
支持和理非
帶唔帶gear呢點,我係擔心會搜身搜到大家有gear然後全日和理非左都比政府煲大黎講有人打算衝擊乜乜柒柒咋
所以我覺得樓主好鬼
無啦啦講咩大台
push
收到
到底你地條線set咗係邊 我真係想知
係咪和理非就唔出馬路唔叫開路?
咁當你地話多人 所以企出去 咁如果班狗因為我地企曬出馬路黎清場 我地係咪唔還手? 咁如果還手 咁係咪又要勇武?
利申:從來都唔會分自己勇唔勇武 反正可進可退
屌你啦

又分化
推推推
咁你講下點樣係主動開人波?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞