跪求:818請各位手足聽話一次,唔該

846 回覆
2974 Like 124 Dislike
唔帶
其實係因為勇武到左樽頸位,再勇落去都無太大用途,不如換下方法換下人,和理非一次,由民陣和理非既人數黎當支持勇武既人數,以後勇落去都有根有據。何況,民陣係和理非大台,你係人地個場節外生枝,咪只會有壞影響。都係果句,819後你做乜都得
跟撚住818後每次都會有人叫唔好勇武,要信大台,依家成個風向都係變相割鳩勇武席,有班大台左膠開始出黎收割光環,呢d撚人要見一個屌一個。

如果你和理非掂既200萬人個次就掂左啦,2019年啦兄弟。
冇人叫你唔還拖 問題係個人唔主動犯人
咁簡單都唔明?

利申 前線撚
唔洗理佢,等佢自動波
維園集會點坐二百萬人呀??
民陣申請到張不反對通知書,佢只可以宣佈集會完結架咋,冇得叫你行出去架
到時行唔行出去自己決定
唔該你唔好喺度假大台真分化
記住每次行動既目的
之前手足係要製造輿論,消耗狗隊,所以決定要行動升級
攻入立法會,衝擊中聯辦,遍地開花,圍狗屋

但今次818
我地要既係人數,目的要俾全世界知道過左兩個月民憤有增無減
所以係818激進係弊多於利

利申到時真係有激進行為都係唔割架啦,要輸一齊輸!
其實俾少一次政府借口譴責都得掛,今次8.18係政府口中嘅合法集會,好應該和理非嚟,和理非去
忍一日咁多,之後政府唔回應,又係升級嘅時候
就係咁簡單
你覺得而家全世界重唔知咩事咩,知道有增無減又點,外國會幫你咩?自己香港自己救
真勇武請既放下一次身段
幾人一組係前線做一次糾察啦
個個情緒去晒臨界點好易比鬼一點就著

另外文宣要再無賴/藍絲小小
用更陰謀論打陰謀論(e.g.外國買通黑警+高官)
用更自私打自私(e.g.有人幫你搞亂先有錢收/免租/條街少左人)
用更封建打封建(e.g.多用君君臣臣,官逼民反等更入腦既古裝劇概念)
記住每次行動既目的
之前手足係要製造輿論,消耗狗隊,所以決定要行動升級
攻入立法會,衝擊中聯辦,遍地開花,圍狗屋

但今次818
我地要既係人數,目的要俾全世界知道過左兩個月民憤有增無減
所以係818激進係弊多於利

利申到時真係有激進行為都係唔割架啦,要輸一齊輸!
你地咁樣講野係勸緊人咩?
勇武就一定係鬼?
班手足做咩我都支持
分咩和理非同勇武
巴打 辛苦哂
樓主意思只係一日大家唔主動佔路之類(人太多出左馬路就冇計另計啦
目前818 主流意見係人人人傾向哂馬俾政府、以至全世界睇我地香港人嘅意志同團結,所以唔太需要主動用勇武手段抗爭住

而民陣割之類其實唔關我地事,佢唔係大台,我地之後點抗爭想唔需佢同意

相信所對運動好嘅前線巴打都一定明白大家都係想贏, 而我地都冇割蓆嘅可能同本錢去贏

------------
請減少使用“勇武” “和理非”等標籤直接指代人
大家都係手足,用呢啲形容行為嘅字眼去指代群體好易起分化作用

試下說 勇武手法/和理非手法
任何手足都可以唔同場合,用唔同手法做事架

[心理戰] 唔好再講和理非 唔好再講勇武
https://lih.kg/1427484

請不要說推,說
721 811
818我會上街
不分化 不割蓆
唔做捉鬼敢死隊
我會一生罷買國貨 直至支爆
我地贏係贏係多重身份
和理非 勇武同街坊都係我地
同埋你係可以唔去架 冇人逼你去跟民陣
你咪係粉嶺同班狗開拖囉
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
未就係行街唔買嘢
咁又如果多人多到霸左路,班狗又即刻黎清場

係咪即刻坐係度等拉定係點呢?
呢個時勢行出行人路已經會開槍,點樣唔帶gear
加埋我當你full gear勇武做埋魔法師
咁和理非會唔會俾人打得仲勁呀?
Ok
我相信每個手足都有思考能力
希望你唔係係度扮大台真分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞