<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [4]

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
如果你地真係唔想睇阿部,佢既集數直接無視,應該會容易過木曜放棄阿部。
利申,至少我自己唔覺得阿部有咩問題。。。直播大家扮阿部講普通話都幾搞笑
唔係想引戰, 只係純粹想表達, 木曜陷入用人荒, 阿部的加入未必有大家諗得咁差, 大家要理解一下木曜點解要咁做。
首先,我完全唔相信依家既木曜蝕緊錢,你話成個麥卡貝蝕我信
但木曜係麥卡貝皇牌之中既皇牌,單計木曜佢都蝕錢我覺得麥卡貝可以執

其次,木曜唔應該係培育新人既地方
阿公,kid,坤達唔使講
而泱泱同溫妮入木曜之前雖然人氣唔高
但本身已經係活躍係台綜既人黎
當然木曜一路以黎都有俾新人上黎試水溫,但都係一集起兩集止
當中比阿部更加受歡迎既大把,但都無做固定班底
我更加想既係阿公ft更多唔同人,睇唔同既碰撞
好似白癡公主,蔡桃貴,狠愛演.......拍一日系列之餘又有新既碰撞
但阿部呢?來來去去只係阿公調戲佢,而且更加多時間真係似湊孫,好似要成日照顧佢咁

最後
我自己覺得係題材問題佔大多數
一日系列已經有d拍到唔知拍乜好
話就話360行,但依家已經百幾集,仲有d係有重複性既,肯定會有審美疲勞
所以先會有半年前個新企劃一個屋簷下
拍極都有既民宿系列
仲有黎緊既運動會
其實係睇得出木曜想試新野
一日民宿2真係睇幾次都覺得好好笑
同埋會感受到佢哋係一家人
邰哥又好,百祥又好,已經多次係直播度講木曜仲係蝕錢、木曜運動會無工商找拍 等等,如果你唔信,咁我諗木曜講乜你都唔會信。。。因為木曜最大2個人都講一樣既話

不過我都同意你講既一樣野,阿部未必係適合木曜的。但我既諗法係: 對現在(Kid回來之前)未嘗唔係一個辦法。

點解會覺得木曜係單方面幫阿部? 阿部本身係AKB + 第一代日本過黎既AKB TP成員,本身有一堆fans, 點解唔諗下d fans 見到阿部畢業仲留係台灣,會想睇下佢既新發展而留意到木曜?
至於youtuber合作,正如我上面講,次次女星出場都係泱泱,點解唔諗下呢個問題。因為唔可以成日合作囉,木曜唔係拍YouTube, 蛇丸話拍木曜好辛苦係全部戲言咩,點都有少少真心掛? youtuber間中合拍可以,成日合拍你估個個都想咁chur咩。

其實木曜有得睇咪睇下囉,講真人地阿部肯拍工商,木曜已經值得,其他咪當等價交換。温妮泱泱有時都無咩表現,但木曜係一個家庭,大家都係互相cover,無話邊個長邊個短就唔要,你見有自稱毛怪開始去抖內(donate )就知。
我睇左好多次民宿2
成日聽住黎打機
蛇丸根本說high就high 啲氣氛靠佢炒熱
耶 ~

右二係咪kid得返個logo
泱泱好堅
d小強咁樣爬上身都完全唔驚
真女神
佢真係咩都敢做
原來已經拍好左新一集木曜民宿
有本本博恩
mk孫女+阿公
冇丘涵或者泱泱
好期待
木曜好似去左日本拍野
原來已經冇睇好耐

以前一日真係好好睇,而家冇左期望果種感覺

梗愈來愈唔好笑
無左kid差好遠
以前kid+阿公得閒爭下女, 然後阿公唔敢玩高危野然後kid玩完笑阿公好睇好多
坤達係型 同 見到佢開始玩得, 但始終結左婚同偶像包袱
好多時都要阿公carry

而且溫妮真係可以出多啲
其實佢有時仲好笑過泱泱
可能泱泱真係出得太多
同埋拍左過百個職業
好多新既都有啲重覆性
佢地應該都幾煩下仲有咩可以拍
https://www.nownews.com/news/20191223/3837052/
琴日發生嘅事

其實我最近都有類似感覺,我自己係由第一日開深度會員果陣就Join到依家嘅
開頭果陣因為木曜真係俾左好多感動位我,所以果陣覺得俾25蚊無乜所謂
到最近開始有少少審美疲勞,然後佢個深度會員一直都無俾咩好野出黎
甚至乎佢果個所謂6大金剛直播Q&A,一直都無俾過我地
我自己係佢地做youtube live果陣其實追問過好幾次,或者佢地因我太多留言睇唔到啦
的確有啲失望,依家我間唔中睇youtube見到人地講加入會員果陣,都會下意識拎去同木曜比較
以前果25蚊我當做係支持佢地黎俾錢,覺得無野,依家感動位少左,佢地個會員又無俾好野我睇
原本到我拎左佢課12個月就有果把金扇嘅時候,我有考慮cut左佢
依家有人反映左依件事出黎,木曜岩岩亦都有作出回應

感覺上面兩個回覆都只係救火措施,應該唔止咁掛
仲有5個禮拜左右就一年,即管睇下佢地會做啲咩黎實際回應
等佢地自己開會傾下 佢地都唔係傻既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞