<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [4]

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
呢集之後 follow左fred 同狠愛演
雖然我都唔介意無嘢睇都照課會員,但問題係在於做唔到承諾嘅嘢俾會員。

木曜講真搞手都係打個和都打唔到,課少少俾佢真係無所謂。唔好話其他youtuber, 甚至台灣電視台啲綜藝嘅質素都唔夠木曜好。真係好值得支持。
估唔到溫妮體育幾好
坤達個下跳遠真係
蔡哥都勁丫
蛇丸仆街果下以為會斷腳
自己作為一個肥仔好配服佢,仲繼續跑埋落去
邰哥冇參與到都幾可惜,我估佢本人都係咁諗,
仲有以網絡節目有嘅資源嚟睇拍到咁真係好癲
睇住佢塊面落地嗰陣扁咗好慘但係真係好好笑
名副其實既「全明星」運動會,參賽者個個都有返咁上下訂閱人數,不過參賽者人數就偏少,對比返咁大個場地,人數少又冇現場觀眾,反而覺得有啲冷清
如果可以搞到CAPSULE個運動會咁既參賽人數,再有木曜呢次運動會咁既場地配置,之後再索性開放埋入場觀眾,成件事會壯觀好多
我覺得無可能開放觀眾
好多野都無得set,好難控制品質
你睇佢地20個參賽者拍5個項目都要拍捉成日就知
至於人數,一來要俾通告費,二來要大家就時間,三來要睇人地肯唔肯上
同埋要睇埋今集hits如何,今集咁既卡士最少200萬hits先勉強合格,否則唔使期待下年會有
主要係一開波百祥講到話比照日本韓國果邊咁,咁最出名既應該係韓國果個全明星運動比賽(周子瑜射箭果個)啦
我覺得開放觀眾個難度其實唔高,限死佢地係看台已經搞掂,講明運動比賽,都冇咩品質需要保證即,youtuber自己對自己負責,用唔用心比賽,帶啲咩印象比觀眾,都係youtuber自己考慮既事(今次班女學射箭都準備左成個月)
而且我講既開放觀眾,其實係指收入場費果種,你當係大型粉絲見面會+藝能表演,咁成件事都好合理
時間呀金錢呢啲就唔淪到我地考慮啦,通告費、贊助、觀看收益、廣告呢啲,當事人實際操作過先知
唔係話比較邊邊好邊邊差,只係睇返過往,CAPSULE都搞左3年youtuber運動會,年年都過百位youtuber,我諗如果講就時間應該就仲難。佢地搞得成,即係代表有方法去解決到,唔係話冇可能
(搞到有標誌性既,就係啲youtuber騰時間出來參加,唔係個主辦單位就返啲youtuber了)

p.s.絕對唔係話木曜搞得差,我覺得搞得好好,睇得好開心,只係覺得如果繼續搞落去,可以點樣壯大即。木曜個人脈好強,直接租到成個運動場來搞)
兩隊實力太懸殊
如果仲有下次運動會 有返kid對戰坤達
2隊隊長會好睇好多
瑪莉亞跑步
係幾正既,不過成場運動會都唔知做乜鳩咁
今集好撚好睇
完全無冷場
第一次搞已經唔錯,希望下年再搞有番kid競爭性再強D
Kid vs 坤達
我都有諗如果Kid哥係到一定會勁好玩同勁好笑
不過呢一集運動會,真係比返以前木曜嘅感覺
呢D競技性企劃有kid真係會再好睇好多
本身做開玩很大小隊長 爭勝心強 熟晒咩時候可以推高成個氣氛 仲可以挑起坤達把火

如果分隊係隊長揀人 咁實力會平均D 唔會好似今屆咁一抽籤已經知勝負

每個項目改做每隊派2-3個出黎參賽 可以針對返選手強弱而出戰不同項目 令個運動會刺激性大D

Btw,好想睇kid同蛇丸一齊發癲 唔知有冇機會
請問ching知唔知泱泱尼瓜拉瓜個哏係咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞