<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [4]

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
thx
睇完去saerch 本本
見到呢段片
https://www.youtube.com/watch?v=2utrkCHmD40&feature=share
做酒店有咩問題? 定還是唔係酒店staff 係其他唔見得光既野?
如果係純粹做酒店staff 都被罵 咁真係好on9
原來係酒店外拍
信則有,不信則無
不過佢近排道歉單野,睇得出佢稚嫩,以前俾人呃都唔定
心智唔多成熟
是非之人
有kid呢個野人 一定會好睇好多
隨時變成玩很大咁
好耐冇睇
最近睇返民宿同運動會
好掛住kid
一諗到如果kid可以同坤達鬥跳遠就好啦
今集 兩日半 1.3mil
慢過一日民宿3
民宿3有大蛇丸做主key
佢一嚟就嗨起來
大蛇丸自己頻道既片一日都三四十萬
耶~~~~~~~

今集過到韓國魚上發燒1都算勁
點解台灣youtuber界可以團結咁多,覺得佢地真係想一齊做大個餅
最近無意發現到呢個節目, 真係好搞笑
台灣youtuber d片真係高汁好多
內容豐富好多
人口基數大(對比香港),分完個餅都仲有一定人數,唔會有咁多鬥爭搶客既情況
不過其實我覺得關個別人既性格事,(如果係比較香港果班,其實香港都團結架,只係有某幾個鍾意做大佬,鬥整小圈子分派系即)

有時就好現實既,用數字來講,台灣同香港,一樣拍條90分既片,成本一樣都係90分,但回報台灣就90分,香港得30分。咁你又點樣要求香港youtuber下下都拍90分出來呢。

補充返,香港youtuber其實都搞過運動會,司徒夾帶有搞過,大型多人既活動都有,好似聖誕party同春茗果啲
我覺得香港人對工商業配好反感係其中一個原因
香港人唔願意睇廣告,自然廣告商唔會落廣告
如果香港youtuber真係只靠youtube個分成收入黎搵食,真係死得
香港紅果d youtuber全部都有本業既
跟著年輕人見youtuber唔算做得成功,自然無咁多人入
係,自從睇左木曜之後,就睇埋千千/狠愛演/上班不要看/滴妹等等
阿滴條片
見到阿滴搵左幾十個youtuber拍片叫人投票條片
好感動
覺得果個千千幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞