<木曜四超玩> 台灣網上節目真係好高汁 [4]

1001 回覆
49 Like 8 Dislike
頭3集既嘉賓都係第一次合作啦
我覺得係製作人揀錯人
我覺得呢集最令我失望係冇令觀眾了解到兩位來賓
博恩都ok 佢同阿公都多野傾 係呢集show唔到佢talk show犀利個一面 但本本真係好尷尬
我都覺得好好睇,連坤達都同佢地high埋一份
今集木木完全好似透明人
可能兩個嘉賓都係好靜嘅人
坤達佢地都high唔起
所以做觀眾睇落好悶
咁靜既嘉賓應該真係得kid 搞得熱個場
今集俾我個feel係悠悠閒閒咁渡過左兩日假期
可能現實呢排太忙太多事,反而今集好舒服,不知不覺咁就睇曬成集
見到有巴打講在不瘋狂,呢間野呢幾日大爆炸
有一堆前藝人、前員工(包括導演)陸陸續續咁爆呢間公司啲仆街野,點樣壓搾啲藝人、高層逼成間公司霸凌一條女
好似近呢年都轉左重心搵支那錢,狂拍抖音,所以賺到6千萬算輕鬆
大爆炸左好耐,有排食花生由古拉退團前其實都有暗湧
有條片係本本出EVENT,有班人去搞事叫本本還錢又盛
都有傳係個老闆搵人搞佢
而家洛克都正式加入戰局,啲錄音愈爆愈多,好激
https://youtu.be/zTHEVxhIa_U

木曜上 night show
有無相關link睇下?
特別係本本出event果條
搵左啲新聞睇,對佢地唔熟唔知邊個岩錯
花生花生
原來有呢個post 追咗一日好耐

好想插泱
點解百祥唔上埋去
https://youtu.be/p5IalOvrC3I 本本event比人搗亂 35:21
但間公司好似又推左條女出黎拍片?仲上埋發燒
比熊同本本係咪受害者?
好好睇
阿公勁high
仲要百祥唔係度阿公狂串韓國瑜
幾條戰線
一條係古拉,不瘋狂一軍其中一前成員,原住民。指控:歧視取笑原住民身份既佢、叫自己女朋友幫按摩、工商拍片酬勞不透明、拍片拍咁耐都好窮、身患重病入院但俾公司質疑係咪扮病唔想做野、仲有同比熊拍片就俾人警告
一條係比熊,不瘋狂二軍其中一前成員,指控:比熊條款 - 唔知做咩老闆娘好撚憎佢,唔準佢拍片,全公司藝人可以互FEAT,唯獨唔準同佢FEAT,想同佢拍片,要先同公司申請,而且好大機會唔批。廠商主動要求係比熊,公司會盡全力叫廠商轉藝人。最後咁既情況下比熊變相被邊緣,冇人敢埋佢身。
一條係洛克本本,指控:離開公司咁耐,搞足佢地咁耐,有莫名奇妙既官司訴訟,有搵黑社會搞佢地

當中有唔少前員工都出過聲援,好似同克本一齊走既湛導,人在馬來,所以條片好直白好嚴厲。
另外一個係亞亞,條片相對婉轉,好來好去。不過都間接承認左公司刻薄,身為2018團隊入面最受歡迎既成員,去到退團之前,依然要老豆老母俾錢佢先可以維持到生計。古拉俾人歧視,佢都話可能係朋友之間既吵鬧同性格問題

至於公司啲回應,有游否希接受傳媒既回應新聞、有2老闆頻道、同埋官方頻道最新呢條蛇精女
已經連續4個禮拜都有瑪莉亞
仲帶埋佢去博恩個節目
睇黎之後都要一直睇佢
民宿4上唔到發燒影片
今次收視麻麻睇落應該短期內唔會有5
班奶共藝人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞