[十週年]跑跑卡丁車跑跑卡丁車跑跑卡丁車

483 回覆
17 Like 2 Dislike
前幾個月玩翻甩尾賽

用之前玩法玩極都完成唔到比賽(人地已經到晒,其實咩事幾5,6年前原裝車我既技術都夠拎第一)

道具賽又冇人玩

大陸版搶旗最鐘意玩森林圖

依家玩拖漂加吸尾流,同埋冇靚車都好難追

點樣拖
化石級老玩家唔識新野

https://youtu.be/40l6qkpfaFs
其實我都唔識,淨係識玩道具賽

最記得好多好多年前一次嘅道具賽
冰水晶洞穴 團體組隊 4 vs 4
當時三個隊友都落後好多好多 (6,7,8名)
係冇可能衝線個隻
得我夾喺敵方中間排第三 (1,2,我,4,5)
我係板車而其他都唔係板車
最後落斜用磁石磁住第一名
結果飛前左佢少少之下衝線
奇蹟地第一左

呢個就係道具賽刺激嘅地方

大範圍ufo害埋人地

宜家好似冇咗好多款道具咁
係我玩少咗道具賽定真係原廠刪走咗部分

應該唔會掛…

有次拎住兩個計時水炸彈

一次過用晒兩個連炸兩次害死好多前列位置既人(我用個陣排緊第一)

計時炸彈真係好正

另外試過一場 1 vs 1
沙漠金字塔 最後一圈
我下面行
佢上面截徑行 落到去差少少衝線個刻
我離遠一個水彈掟中佢 之後再加多隻水蚊
反勝左 之後比佢粗口鬧

尖峰pro-g出嗰陣開始玩
好記得以前有部等離子pxt
蓄勁耐氣先有加速
但係有藍色加速嘅話
個加速時間耐到
sr時代真係勁好玩
n年前台灣對韓國比賽
youtube睇完一次又一次
姜進雨技術屈到
後尾玩到改車系統出咗冇耐就冇玩了
以前考到L1執照開心到
考成幾百次先考到
幾個月前down番落嚟玩
搵唔番細個玩嗰種感覺了
好想成個遊戲停番喺sr時代
冇改車 個個揸舒適sr純粹講技術
同巴打開既group
想玩既巴打可以入group 一齊玩
https://t.me/joinchat/AAAAAArHtQSDGdTYHtwHFQ

https://youtu.be/40l6qkpfaFs
其實我都唔識,淨係識玩道具賽

係冇可能衝線個隻
奇蹟地第一左

大範圍ufo害埋人地

應該唔會掛…

有次拎住兩個計時水炸彈

一次過用晒兩個連炸兩次害死好多前列位置既人(我用個陣排緊第一)

計時炸彈真係好正

沙漠金字塔 最後一圈
我下面行
反勝左 之後比佢粗口鬧

我次次玩道具賽一開波都唔會做第一住,最鍾意keep住第二,然後留住一個磁石,一個加速,等第一果個自high成場之後,臨衝線一個磁石吸鳩佢再加個靚速。

係冇可能衝線個隻
奇蹟地第一左

大範圍ufo害埋人地

應該唔會掛…

有次拎住兩個計時水炸彈

計時炸彈真係好正

沙漠金字塔 最後一圈
我下面行
反勝左 之後比佢粗口鬧

我次次玩1vs1道具賽一開波都唔會做第一住,最鍾意keep住第二,然後留住一個磁石,一個加速,等第一果個自high成場之後,臨衝線一個磁石吸鳩佢再加個靚速。
蓄勁耐氣先有加速
但係有藍色加速嘅話
個加速時間耐到
sr時代真係勁好玩
n年前台灣對韓國比賽
姜進雨技術屈到
以前考到L1執照開心到
考成幾百次先考到
搵唔番細個玩嗰種感覺了

我最近玩番
玩城高果d用舒適9對住d有番咁上下既
後追點追都追唔到 個gap永遠一樣
因為唔識拖飄,車又冇改
對住d拖飄勁既真係唔洗玩

係冇可能衝線個隻
奇蹟地第一左

大範圍ufo害埋人地

應該唔會掛…

有次拎住兩個計時水炸彈

計時炸彈真係好正

沙漠金字塔 最後一圈
我下面行
反勝左 之後比佢粗口鬧

我次次玩1vs1道具賽一開波都唔會做第一住,最鍾意keep住第二,然後留住一個磁石,一個加速,等第一果個自high成場之後,臨衝線一個磁石吸鳩佢再加個靚速。

好似可以上到300幾
蓄勁耐氣先有加速
但係有藍色加速嘅話
個加速時間耐到
sr時代真係勁好玩
n年前台灣對韓國比賽
姜進雨技術屈到
以前考到L1執照開心到
考成幾百次先考到
搵唔番細個玩嗰種感覺了

我最近玩番
玩城高果d用舒適9對住d有番咁上下既
後追點追都追唔到 個gap永遠一樣
因為唔識拖飄,車又冇改
對住d拖飄勁既真係唔洗玩

化石級玩家又脫節左幾年既真係收得工
其實以前玩連噴同依家玩拖飄邊樣難玩d。
其實以前玩連噴同依家玩拖飄邊樣難玩d。

應該拖飄易學d 但難既係點先拖得快
同巴打開既group
https://t.me/joinchat/AAAAAArHtQSDGdTYHtwHFQ

同巴打開既group

話說午夜嗰陣玩玩下道具賽斷線
(待機室等室長開始嘅狀態下發生)

之後如常重on
一登入。。。
個角色畫面唔同晒

斷線前>重on後:
遊9>唔知乜道具車HT/SR
冇裝氣球>有裝氣球
(寵物)淺藍色嗰隻小飛馬>總之另一隻寵
有裝飛寵>冇裝飛寵

我第一時間梗係以為8年AC終遇爆帳黨
check番其餘所有items同settings又冇唔見或變動
雖然係冇事 但係我都想知究竟出咗咩問題?
純粹Bug定其他原因? 開帳至今首次發生
有冇其他巴打遇過可以解答下?

之後如常重on
一登入。。。
個角色畫面唔同晒

斷線前>重on後:
冇裝氣球>有裝氣球
有裝飛寵>冇裝飛寵

check番其餘所有items同settings又冇唔見或變動

去beanfun 會員中心可以睇下登入記錄 既時間
可能係比人爆ac 最好改密碼

我之後有一個ac 都比人爆左去玩 楓之谷拎黎用外掛
之後橘子send 信黎話封左我楓之谷帳號先知

之後如常重on
一登入。。。
個角色畫面唔同晒

斷線前>重on後:
冇裝氣球>有裝氣球
有裝飛寵>冇裝飛寵

去beanfun 會員中心可以睇下登入記錄 既時間
可能係比人爆ac 最好改密碼

我之有一個ac 都比人爆左去玩 楓之谷拎黎用外掛
之後橘子send 信黎話封左我楓之谷帳號先知
記得n年前 YouTube睇片
有一個玩家考韓國L3 L2 L1執照
二段片選歌超高質

包括 savage genius 的forever......
younha 高潤荷的houki boshi 彗星
T.M. Revolution的Invoke

當時網上亦有唔少人求其他片選曲
識左好多歌
頭文字D的 burning up for you
speedy speed boy
heartbeat
save me

Rhapsody的 Emerald sword
Bond的explosive (小提琴音樂)

個陣啲人選曲真係好融入到跑跑卡丁車畫面
宜家冇呢個feel
好似純粹搵首歌掉埋段片就upload
首歌唔夾畫面

Bond小提琴作品有另一首出名嘅係victory
李克勤個首

巴打請受我一拜
細個都成日Loop片黎睇同聽歌
成日想搵番黎聽 但係好多都唔知叫咩名
岩岩一search首savage 段考L1嘅片嘅畫面出左黎
我細個最鐘意韓服冰山滑雪場 板車 2:44 (boa - moon and sunrise)
同陸服沙漠金字塔 馬拉松R4 1:43/雷霆R4 1:42 (Darin Zanyar - Be what you wanna be)
最初的感動啊
以前睇跑跑Youtube片成日聽到一首BGM
估計係比人tune快咗幾倍速嘅日文歌/韓文歌
日文歌機會較大 似動漫/卡通歌嘅電音feel
台服/國服計時賽record常見
chorus大致係咁:
(依啊依啊 喔 _ _)
跟住落去已經唔識表達
但整個chorus總數3?4?行都同樣各7個音
當然每行嘅音會有分別
我都明白咁講極之抽象
但真係好難形容
畢竟記憶有限
最衰細個冇search嚟認識下
小弟只求回味往事
如有大神告知 感激萬分
以前睇跑跑Youtube片成日聽到一首BGM
估計係比人tune快咗幾倍速嘅日文歌/韓文歌
日文歌機會較大 似動漫/卡通歌嘅電音feel
台服/國服計時賽record常見
chorus大致係咁:
(依啊依啊 喔 _ _)
跟住落去已經唔識表達
但整個chorus總數3?4?行都同樣各7個音
當然每行嘅音會有分別
我都明白咁講極之抽象
但真係好難形容
畢竟記憶有限
最衰細個冇search嚟認識下
小弟只求回味往事
如有大神告知 感激萬分

太難搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞