[十週年]跑跑卡丁車跑跑卡丁車跑跑卡丁車

483 回覆
17 Like 2 Dislike
以前睇跑跑Youtube片成日聽到一首BGM
估計係比人tune快咗幾倍速嘅日文歌/韓文歌
日文歌機會較大 似動漫/卡通歌嘅電音feel
台服/國服計時賽record常見
chorus大致係咁:
(依啊依啊 喔 _ _)
跟住落去已經唔識表達
但整個chorus總數3?4?行都同樣各7個音
當然每行嘅音會有分別
我都明白咁講極之抽象
但真係好難形容
畢竟記憶有限
最衰細個冇search嚟認識下
小弟只求回味往事
如有大神告知 感激萬分

唱黎聽下
chorus大致係咁:
跟住落去已經唔識表達
當然每行嘅音會有分別
我都明白咁講極之抽象
但真係好難形容
畢竟記憶有限
小弟只求回味往事
如有大神告知 感激萬分

https://www.youtube.com/watch?v=n3WfnVHLIjU
鳩估下
chorus大致係咁:
跟住落去已經唔識表達
當然每行嘅音會有分別
我都明白咁講極之抽象
但真係好難形容
畢竟記憶有限
小弟只求回味往事
如有大神告知 感激萬分

喺個tg group度唱幾句黎聽下可能會有巴打知係咩歌

屋企有人 唔方便唱
總之關鍵元素係
#日文歌#電音#調快幾倍速#類似卡通女聲
#2010年前一定已面世#較大機會城高/城鎮公路出現#
#國服常用BGM#

有個好環境先考慮哼下啲音
我不嬲冇聽開日語歌
所以憑童年認知直覺係卡通動漫嗰啲音樂類型
睇怕我懸紅50萬lucci都搵唔到
我有上Youtube特登搵相關元素嘅片
但都係失望而回
以前真係好常聽見

anyway辛苦晒咁多位巴幫手 盡力便可

屋企有人 唔方便唱
總之關鍵元素係
#國服常用BGM#

我不嬲冇聽開日語歌

係咪類似nightcore個種?
或者咁 副歌第一句嗰七個音
基於我唔識日語同記憶有限
詳細歌詞讀音恕我冇法提供
但個音調可以準確讀出嚟
就咁讀呢七隻字應該啱音調
我指個高低起伏

衣丫衣丫 痾借借

丫讀音: 丫鬟個丫 (啊/呀 唔啱音sorry)
留意衣丫衣丫呢四個音
同Justin Bieber食大麻首歌唔同音
嗰首係 衣丫(二)(啊/呀)喔

盡地一博了

屋企有人 唔方便唱
總之關鍵元素係
#國服常用BGM#

我不嬲冇聽開日語歌

係咪類似nightcore個種?

似啦似啦x2 x3倍速就啱㗎啦
但個音調可以準確讀出嚟
我指個高低起伏

衣丫衣丫 痾借借

留意衣丫衣丫呢四個音

盡地一博了

但個音調可以準確讀出嚟
我指個高低起伏

衣丫衣丫 痾借借

留意衣丫衣丫呢四個音

盡地一博了

好想聽巴打唱一次"衣丫衣丫痾借借
上面2首都唔係
直程係比Prankster巴嗰首再快多1倍首
再加上有電音效果 可能係因為較快咗關係
我唔係百份百肯定得呢2張圖先有
基本上呢2張圖 5years ago對上嗰啲舊片都聽晒撞唔中
真係懸紅50lucci lucci送到就ok
上面2首都唔係
直程係比Prankster巴嗰首再快多1倍
基本上呢2張圖 5years ago對上嗰啲舊片都聽晒撞唔中
上面2首都唔係
直程係比Prankster巴嗰首再快多1倍首

屌你唱出黎啦
衣丫衣丫 痾借借
唯有聽朝起身獻醜
唯有聽朝起身獻醜

就依家唱兩嘴啦
個POST 變左估歌仔
個POST 變左估歌仔

有絲打反應就即刻咁踴躍

唔係巴打黎架咩
個POST 變左估歌仔

有絲打反應就即刻咁踴躍

u are sis, right?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞