我親眼見撚住個付国豪做左咩,唔撚洗話我係鬼

731 回覆
4312 Like 29 Dislike
首先件事發生係班狗退左出機場外無幾耐
一開始我地手足圍左係到傾野,之後條大陸佬著住個件反光衣寫住記者

因為佢著涼鞋,淨係拎手機影手足大頭相
個額頭作撚住大陸人三隻字咁
又北佬樣
望落點都唔似真記者啦屌你老母
然後有手足好有禮貌問佢

「先生,請問你係咪記者?可唔可以出示記者證?」

條友即刻擰轉頭跑,所以先比手足捉撚住左

正常記者比人問出示證件會唔會掉頭跑?所以現場手足覺得佢唔係記者根本好撚正常
然後佢用英文大叫
「Just fight me」

後尾先搜到佢件衫,警司卡片,同環球時報記者證

我無作故仔,如果以上有一句假話我死全家+投胎18次都做中國人
push
記住所有手足共識:
1. 不傷害記者,不阻礙記者工作
2. 不傷害急救人員,不阻礙急救人員工作
3. 不任意攻擊一般平民及其財產
4. 不使用酷刑

如果有人太激動破壞共識,拉開佢一邊先
死都唔聽,有機會係狗扮示威者帶風向
獨立思考,唔好中伏

捉鬼正確方法 (PR最好睇)
1. 詢問
2. 控制,防止逃跑
3. 搵記者,由記者盤問(811記者問黑警扮示威者咁樣)
5. 睇證件、影相
6. 散水,不包圍

721 805 811
push
自推10次
屌你老母 我睇到最後一句大字
我即刻信! 好兄弟!
不完美
可接受
會改進
想問下佢係咪有講過I dont know China呢句
光復香港之前不如先光復連登
https://lih.kg/1467151
民間記招有你一席
咁又點
打死佢
警犬夠撩隻抽
手足麻煩下次拍埋片
太嘈 剩係聽到佢講Just fight me
一句講晒
真係中撚左計
環球時報記者算唔算記者
好值得諗下
人地跑你就捉住人
真係當撚左自己係差佬
有記者證都要落鑊
在場人士識別唔到佢係記者同埋佢係採訪緊(指無證+無衫,唔係班狗咁話唔係就唔係個種)既話
唔存在打記者/損害新聞自由既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞