公務員黃絲老豆話:「林鄭已經透露咗......」

912 回覆
4428 Like 829 Dislike
機場三不
不衝突 不打人(打狗同還手唔計) 不入禁區
喺你停止任何抗爭行為嗰一星期通過逃犯條例都仲得添
你住大陸定香港呀?
幾時要同中共傾呀?
同流氓談判, 過去20年仲輸得唔夠多?

中共最叻就係set個底線, 係框架下談判, 戴卓爾已經中左一次計, 普選又中一次, 你地仲踩落去? 佢set好哂對自己有利既條件, 仲要係出左名講一套做一套既流氓, 要幾蠢先會信同佢談判有用?
但我地可以選擇繼續準備一星期後佢唔兑現承諾嘅後續行動
可以繼續用暴力以外嘅手段繼續警剔社會
唔係一星期停係到咩都唔做
試?
拉左700幾人
死左6個
仲有啲俾人打到重傷仲係醫院訓緊個啲
你憑咩話試?
你點對得住上面呢班人?
一百萬試過 二百萬人試過 你依家睇條仆街講幾句就縮 你冇撚野呀?
1. 政府信唔過
2. 一星期已經夠佢地去定義士罪
搵千百個理由去等真係哂氣
咁不如限制制入境 開放離境
你唔回應 唔滿足要求就全封
你肯應承 滿足要求咪唔出住囉
元朗單野又唔查 條例唔撤回
站內放煙又唔搞 處刑式開槍又辯駁
北角荃灣白紅軍照打人 呢個時候你仲等得落? 鐵証如山嘅情況下 等一個鐘我都嫌多 何況一星期
咁咪自然有彈藥話佢地理行承諾 何況一個星期唔過份
Push
其實講真 而家個政府同啲狗做咩都冇人控制到
我已經覺得
第日就算未有送中條例佢都依然可以送你中
然後班藍屍依然盲撐
所以要解決呢個問題 根本就係要有普選
從來都唔係【癱唔癱】既問題,而係【如何癱】既問題
https://lih.kg/1464999

「理性討論」 機場和你飛
https://lih.kg/1467211
推!
老共信得過
豬乸都會上樹
除倒台外我冇野想要
因為明知冇
攬炒已經係最有可能達成訴求既方法,反送中示威者已經係徹底既逆賊,仲傾乜鬼
我都同意818之前停一停
不過係因為有鬼呢單野搞到大家人心惶憧
捉鬼捉到自亂陣腳係會好大鑊
但係宜家區區開花
popo亦會自己出黎挑起戰線
唔係連登呢度自己話停就停到
推呀
我無野講
鬼唔洗捉 捉唔晒
只要冷靜 忍耐唔郁手
睇實隻鬼 拉住佢唔比佢郁手
隻鬼係無 作 用!

團結就是力量
不分化不割蓆不篤灰

對準政權
五大訴求
缺一不可

軍事政府
中共警察
濫殺無辜
721 811 推爆
中共信用度負值
點信
無錯,好似我地一開頭咁和理非>set死線>勇武
如果佢冇話事權
更加唔應該停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞