公務員黃絲老豆話:「林鄭已經透露咗......」

912 回覆
4428 Like 829 Dislike
以下係我黃絲老豆想同大家

其實林鄭記者會暗示得非常清楚,請回想一下佢答鬼佬記者問題:「你究竟有冇權講『撤回』兩隻字?」

重點唔在於佢點答,重點在於鬼佬諗住再三打斷佢,柒婆都無停過咁講講講

再睇吓依條問題之前,林鄭答問題比人打斷
係 會 停 先 再 答

而更加帶出一點,相信大家都應該估到
唔成立調查委員會 唔講撤回
林 鄭 根 本 無 決 定 權

而林鄭兩星期前已拋出 中共談判條件
停 止 暴 力

我老豆明白政府至今都完全無展示誠意
因為 中共強硬手段,應該大家都明白

為咗爭取未來抗爭嘅籌碼

我老豆建議:

8.18 大型遊行,連登如果意見一致,利用民陣個名 (和理非 信任平台)

停 止 任 何 抗 爭 行 為 一 星 期
並 要 求 政 府 8.25 或 之 前 回 應
如 沒 有 回 應 或 回 應 不 了 訴 求
大 三 罷 及 抗 爭 行 動 升 級

既然,人地擺出條件,點解唔嘗試吓?

佢話:「如果你地仲想爭取民意支持,想政府回應訴求,唔好錯過呢個機會」
8.18
8.18
8.18

===============
入機場手足可以睇睇,如果覺得講得啱,唔該幫推

p牌仔嘅野冇人睇

(話我鬼都要講㗎喇)佔機場唔係無撚敵㗎,屌
http://lih.kg/dDbQKT
8.18
8.18
8.18
然後和平散水可以返屋企
同意
佢已經預先講咗 點回應你 呢種答法

只係一個星期 點解唔試
傾就俾d誠意啦屌
呢家似係你唔想傾
而家中共同我地講條件?無野呀?!
64嗰陣都係咁講

最後中國真係爭取到自由民主呀!
俾一個星期黑警大搜捕?
Push
講真,唔係特別想撒回,普唔普選先係重點
我會比個post 佢睇
隨便 發表意見

Downvote 埋 唔該哂
而家咪停止左暴力囉!只係塞機場!已經滿足左佢個條件la!
唔係談判 係光明正大挑佢機
停一個星期set死線 佢唔讓步我地咪大條道理繼續抗爭

又有得回下氣,咪放長雙眼玩落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞