公務員黃絲老豆話:「林鄭已經透露咗......」

912 回覆
4428 Like 829 Dislike
Sor 唔小心負皮左
P牌冇得正皮 但表示支持
而家警隊手法轉哂
再咁落去 我地多多勇武都唔夠
對家想速戰速決 我地就更要同佢攤長黎玩
兩個月係一場抗爭上其實真係好短
香港人 仲有好長既路要行
唔小心㩒左like
屌你全家
投降主義
停一星期唔暴力,用和理非迫政府回應,
中共講話停暴力就會回應嘛,停暴力唔係叫你唔好出黎,係叫你用和理非方法做一個星期
你可能會話和理非有用就6.9一百萬遊行已經得啦,但你又諗下你勇武左2個月又有用咩,除左手足受傷,被捕,你爭取到咩?
唔係話勇武無用,而係想勇武休息一下,8.24前俾一個期限政府,之後再一次令我地出師有名!

一星期姐,一星期咋,俾和理非多一次機會,得唔得呀
做乜啫你,
樓主老豆提議嘅都唔係談判.....

支持set deadline -> 等 -> 唔得就升級
屌你老母 好心呢d 作文就慳返啦 你講既野個個香港人都知 你老母係女人
冷靜思考一下
技術上,搜捕既係CID、反黑、O記;
你上前線,對抗既係PTU、EU、速龍

有無抗爭活動,前者都不太受影響

呢排太激,好多和理非跟唔上
停一星期,勇武可當回氣
一星期都無基本回應,和理非都會同意再升級
屆時可在較強民意支持下恢復勇武
星期一至五大把時間和平俾佢回應啦, 五大訴求要應承一早俾咗:
1. 撤回條例 > the bill is dead
2. 撤回暴動定性 > 沒有法律意義
3. 不起訴示威者 > 破壞法治
4. 獨立調查 > 監警會
5. 雙普選 > 反對派, 外國勢策劃顏色革命, 奪取特區管治權

而家要中共作出根本性既改變, 對港強硬路線既改變

中共作出改變前停止施壓只會一無所獲, 只有含金量很高的掩口費
談判?
同中共談判?
唔記得6.4談判完跟手清場,然後秋後算帳?
唔記得傘運談判完跟手清場,然後秋後算帳?
談判係出賣示威者嘅前戲呀
嘗試吹風叫人起大台去談判嘅,我希望你係同路人
我希望你記住我地無咗嘅6條人命,一隻眼,600幾個被捕手足,不為其數嘅受傷手足
喺五大訴求無一樣嘢係做到嘅情況下,絕對不能談判
而如果你係鬼嘅話,以上全部廢話
星期一至五大把時間和平俾佢回應啦, 五大訴求要應承一早俾咗:
5. 雙普選 > 反對派, 外國勢策劃顏色革命, 奪取特區管治權

中共作出改變前停止施壓只會一無所獲, 只有含金量很高的掩口費
8.18

同共產黨談判,不了
支持
721 811
星期一至五大把時間和平俾佢回應, 五大訴求要應承一早俾咗:

而家係要中共作出根本性既改變, 對港強硬路線既改變

而林鄭兩星期前已拋出 中共談判條件
停 止 暴 力

呢個只係推測
仲有依家係邊個暴力先
而且大家目標唔係要談判 大家訴求好清晰
政府冇比過任何誠意想聽市民意見 但仲想叫大家先退一步?
我地唔係談判,而係直接係枱上講翻五大訴求。

唔需要有後退嘅空間。

我贊成樓主所講可以暫停一下,但唔可以用談判個概念。

我地唔係談判,而係要求佢落五大訴求。
反送中就好似quantum physics,係photoelectric effect黎,五大訴求就係work function,一定要有先至有得討論其他野。

當然,我地要盡可能爭取埋更多人權同自由,就好似多咗嘅energy可以變成kinetic energy咁
雖然覺得有少少帶風向
但意思上理解你爸爸既好意

我唔割蓆.
堅持5大訴求,缺一不可!
一個星期太多
比一個星期佢地搜証捉哂班勇武再慢慢翻盤?

最多818和理非遊行攞返個民意先
休一次戰再設死線
但前提係818要夠700萬一半或以上既人
勇武就有足夠彈藥再黎過
垃文一則 要停暴力先回應?
你依家回應五大訴求 馬上就停止暴力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞