[國際新戰線—必推罷捐INGO]年年收港人億億聲嘅國際慈善團體去撚咗邊?!

842 回覆
1104 Like 12 Dislike
大家要幫就幫下國際特赦
國際培幼會都係同樣做兒童慈善但香港兒童受苦但一粒聲都唔出

https://www.plan.org.hk/

國際培幼會於1937年成立,總部設於英國,是全球其中一個規模最大的國際兒童慈善機構。我們的兒童發展計劃遍及非洲、亞洲、美洲及大洋洲共56個發展中國家,並在21個國家設立捐款辦事處。計劃主要集中在兒童健康、教育、環境及生計方面,持久長遠地改善孩子的生活質素。國際培幼會是一個獨立的慈善機構,不涉及任何宗教、政治或政府背景。
我們與公眾及合作夥伴攜手:
使兒童、青年及社區有能力從根本上改變女孩被歧視、被排斥及脆弱的處境,促進女孩權益。
透過我們對兒童問題的了解、處理問題的經驗及知識,在社區、國家及全球層面推動及實踐政策改革。
與兒童及社區合作,幫助他們提高防災知識及應對危機與逆境的能力。
為孩子出生至成年提供安全的環境,讓他們健康成長及發展所長。

女孩權益?安全環境?而家香港邊忽做到
捐畀星火仲好啦!

連Green Peace都出聲講催淚彈呀!連完全唔關事嘅INGO都出聲,紅十字會出篇廢聲明只係戴返頂頭盔!!!!!食屎啦
Push
612當日最需要紅十字會set1個非武裝衝突區的時候進行人道救援 完全隱形

啲first aid 全部食彈咁濟喇屌
可唔可以搵人說服我點解仲要捐俾ingo
出黎啦救援撚!香港人有事都唔撚幫,走去幫非洲果d托呀
係咪想等到香港淪陷先出聲呀!
除左機場仲有好多野要搞架
快啲同我死出黎
五年前928紅十字會係有喺總部掛十字旗俾人入去避
今年係夏慤道咁多次衝突冇印象紅十字會有開總部?
嗰啲全部INGO有咁多國家、聯合國,又有政府捐有企業捐,小我地呢班香港人捐其實影響不大喇!同埋佢地收得國家政府咁多錢,點會喺呢個風頭火勢出聲,唔驚無咗條大水喉咩!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞