[國際新戰線—必推罷捐INGO]年年收港人億億聲嘅國際慈善團體去撚咗邊?!

842 回覆
1104 Like 12 Dislike
[國際新戰線—必推罷捐INGO]香港出現人道危機咁耐,啲國際組織唔出聲!!

[手動轉發please 好多捐緊錢嘅人未必有上連登]

屌你老味,咁撚多間喺香港有分支吸香港人水嘅國際組織(INGO),都無為香港人道危機發過聲呀!

我就輕輕quote吓612到而家出現咗咩人道危機
1.傷者私隱外洩俾警方逮捕用!
2.傷者因白色恐怖唔敢去醫院求診!
3.差佬用橡膠彈headshot, 612 811 前後兩個義士就咁盲咗!
4.室內掉催淚彈呢啲生化武器!
5.用槍械射人頭!眼!心口!完全超出非致命最低暴力嘅制服需要!
6.醫療人員被捕呀!敍利亞都唔會啦!

屌你老味,咁撚多間喺香港有分支吸香港人水嘅國際組織(INGO),有冇為咁多嘅人道危機發過聲呀?香港人一年捐緊20億港紙出嚟咖!兩個幾月嚟,原來竟然得AMNESTY一間喺6月21號出咗份香港警察濫權報告出過聲屌過啲狗之外,其他INGO死撚哂去邊?

仲想扮睇唔到?日內瓦公約讀書都有教啦!乜撚野PRINCIPLES都違反哂啦!點解可以無機構出嚟?平時唔係好撚強調人權人道援助架咩?

不如先睇吓香港人一年捐幾多錢畀佢哋:
1. 宣明會 香港 2018收入:超過9.1億
2. 無國界醫生(香港) 2017年總收入:超過5億港紙
3. 樂施會 (香港) 2017總收入:超過2.5億港紙
4. 奧比斯香港2018年總收入: 超過2.1億港幣
5. UNICEF HK 2017年總收入:1.7億(個人捐款佔超過7成)
6. Save the Children (徐子淇喺Ritz Carlton搞ball嗰間)2017香港收入:超過1.6億港紙
7. 香港紅十字會 2017/18年總收入: 超過1.4億港紙(公眾捐款超過1億港紙)

淨係呢7間已經講緊每年問我哋香港人攞咗超過22億走啦! 每年科水20億俾你地做國際救援,而家香港有難,叫你哋做啲嘢都唔得?仲講咩人道支援?啱啱UN都出咗聲啦,袋袋平安嘅機構想龜縮到幾時?

而家香港警察殘暴程度同軍隊無分別,戰爭國家都話反政府軍有軍火同佢互毆呀,香港人拎浮板咋!係咪手足無軍火所以未到declare war 你地唔出聲呀?

所以,我宣佈:依家SET一個星期DEADLINE畀你哋!
今日開始,全部同我CUT哂D捐款佢!無捐開都打去問佢哋香港依家出現人道危機,佢哋會有咩回應同行動!

一!撚!定!要!打!電!話!去!cut!
接線生職責所在,一定要問你點解cut捐款!
話佢知:不滿你哋喺香港籌錢幫第度就瞓晒身!香港有人道危機就當透明!

講多次!一定要逼到佢哋為香港現時人道危機向國際舞台做見證同take action!一個星期咩STATEMENT都一定出到啦掛? 8月19號(星期一)中午12:00前如果無滿意答覆, 行動升級,send email去以上機構總部投訴佢哋香港辦事處對香港警察戰爭罪行視而不見!如同共犯!

利申:自己+大量FD係月捐人士,已忍無可忍,月捐一收皮佢哋水喉一斷,唔到佢哋唔出嚟!
推,罷佢老味
自推
好多都係捐嚟扣稅
以後香港人想做善事捐返俾義士基金或者良心媒體/機構把啦
啲人捕捐咁多係因為避稅?
推,推爆佢
香港有事都唔出聲
真係想等世界末日,太陽燒盡變埋黑洞先出聲
推!罷!
無捐都要打去追問!
推推推

剩係識吸香港人錢
之前啲NGO性侵醜聞好多人都cut捐款,今日都要推到香港人做
推呀。cut晒佢
lm
認真嗰啲國際醫療救援組織對於香港周街山埃啊完全冇理過
國際組織都屈服係中共淫威之下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞