[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (2)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
岩岩開始玩
雪山上面有個冰湖 湖中間個寶箱點拎?
ps: 磁唔到上來 岩岩學左冰凍

磁唔得
咁不如試下用冰 ?

提多少少 ok?
冰除左起條樁出來仲有無其他用法?
岩岩開始玩

磁唔得
咁不如試下用冰 ?

提多少少 ok?

你有無試下用先 ?
唔好得個問字啦
新手玩到第2個任卡住左 唔知去咩最高塔點D咩野???

上返去開地圖個個塔搵廢老

玩嗰陣分左心無留意可以傳過去
慢慢爬上去俾佢串我 咁耐 係咪唔記得可以傳

咁你又抵俾人串喎

咁你又抵俾人串喎

我爬嗰陣仲跌死左幾次
岩岩開始玩

磁唔得
咁不如試下用冰 ?

提多少少 ok?

你有無試下用先 ?
唔好得個問字啦

得左 唔係巴打
[quote]岩岩開始玩

磁唔得
咁不如試下用冰 ?

提多少少 ok?

你有無試下用先 ?
唔好得個問字啦

得左 唔該巴打
我打得好慢
除左第一次搵到個npc加武器位之外都無再搵到佢
10幾粒seed好想用左佢

去到邊個位呀?有馬房未 ?

有既話馬房向上行就會遇到 Hestu

如果已經遇過一次既
佢下次會唔同位置
到時最好過 20粒 seed 先搵佢

已經遇過一次了
有馬房
我都唔知算打到邊,主線無乜推進過
想解支線之前就圍走
係紅土大地見到隻好似好勁嘅人馬,避開左佢
我打得好慢

如果已經遇過一次既
佢下次會唔同位置

已經遇過一次了
有馬房
想解支線之前就圍走

咁你推主線啦
佢有黃色標示你行去邊架嘛

應該要去一個研究所,帶藍火

依度要點過

對面牆身有啲野

其實呢個係咪頭4個祠黎?

點解我冇印象有去過

唔係,地圖左面好似係

之後果part卡左我好耐 然後無意中見返張飛石gif先解到

其實呢個係邊?

有無準確地點 ?

日日都見有人問

風見草原左邊
邊度刷弓箭比較好?
thnder test試好耐先過到
D礦石係咪全部都賣得

咁你又抵俾人串喎

我都知點上
想問下有無得熄左auto save? 有時想開俾細佬玩,等佢周圍走下打下怪,但係拎返部機果陣見到自己d save爭d就全部被overwrite 曬,有無得開多個玩家嚟分開save架?
想問下有無得熄左auto save? 有時想開俾細佬玩,等佢周圍走下打下怪,但係拎返部機果陣見到自己d save爭d就全部被overwrite 曬,有無得開多個玩家嚟分開save架?

直接開多個user比佢玩個新save

手動save位得一個,唔會比auto save位蓋過
邊度刷弓箭比較好?

無屬性箭? 右下角骷髏頭
3騎士劍4弓,20箭at least
另外如果你有木盾,擋完箭收盾可以拎箭
平時等怪射落地都可以𢴇返

手動save位得一個,唔會比auto save位蓋過

無錯,手動 save 就得

手動 save 果個位你永遠都搵得返
不過手動 save 既欄位得 1個
我打得好慢

如果已經遇過一次既
佢下次會唔同位置

已經遇過一次了
有馬房
想解支線之前就圍走

咁你推主線啦
佢有黃色標示你行去邊架嘛

應該要去一個研究所,帶藍火

帶左啦已經,劇透好似粉紅好啲
第12幅回憶唔搵阿伯有咩可能知係邊
邊度有得賣野
頭先手痕跑左上雪山,見到有條大蛇喺上面,原來係試練黎,不過冇想像中咁難
第12幅回憶唔搵阿伯有咩可能知係邊

啱啱到呢度,完全唔知點解好
慢慢亂走中
邊度刷弓箭比較好?

無屬性箭? 右下角骷髏頭
3騎士劍4弓,20箭at least
另外如果你有木盾,擋完箭收盾可以拎箭
平時等怪射落地都可以𢴇返

謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞