[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (2)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
打果啲機器人有咩技巧?好似打整都打唔入咁

迷宮單對單隻揪嘅,反擊+飛起斬+反射
迷宮 mini 版,就咁打
大隻版,反射
當你反射射死過第一隻大機械人,你會上癮

反射=向後 +Y ?

拎盾(ZL) + A
見佢就射個下先撳A, 聽聲同睇個死光炮儲個下個effects,試多幾次就捉到路
大象登陸戰真係啱啱好用晒啲雷箭咋
而家卡左係齒輪度

大象登陸戰點解要用咁多雷箭 你唔係又係用箭打冰呀嘛

點解咁多人用箭打冰,明明一囉冰RUNE就好快試到可以用黎破冰
而家卡左係齒輪度

點解咁多人用箭打冰,明明一囉冰RUNE就好快試到可以用黎破冰

玩開射撃game而箭又真係可以擋冰掛
而家卡左係齒輪度

其實我果陣都係用箭射........
過埋駱駝
第一隻走左去打象,比佢訓練完之後
覺得駱駝同雀仔真係濕濕碎

見你地話過左 Boss 都係 load save
依家搵哂 120 個迷宮同Memory +升爆哂D裝先打大佬
希望可以頂到 DLC 1

我覺得駱駝難過象好多喎

象我果陣都係打一次就搞掂
駱駝反而卡左好耐
而家卡左係齒輪度

頂, 刺激到諗唔到野
玩開街機啲鎗game都係咁射嘛

btw, 過左2個齒輪後就冇難度了
而家卡左係齒輪度

頂, 刺激到諗唔到野
玩開街機啲鎗game都係咁射嘛

btw, 過左2個齒輪後就冇難度了

我都係
果陣好緊張第一次打 boss
反射動作一拉弓就射

仲要一開始無睇說明
打完冰唔知要做咩,嘗試直接登陸象背
過埋駱駝

依家搵哂 120 個迷宮同Memory +升爆哂D裝先打大佬

我覺得駱駝難過象好多喎

駱駝反而卡左好耐

駱駝係難入陀峰
都唔個堆死人眼係邊
過埋駱駝

我覺得駱駝難過象好多喎

駱駝反而卡左好耐

駱駝係難入陀峰
都唔個堆死人眼係邊

但入完去都仲有啲迷要解
有啲野要搵

我打象先,駱駝之後打鳥
鳥真心無誠意......
鬥獸場隻人馬原來最勁,仲以為雪山果隻先最勁

呢幾隻畜牲勁撚過boss

唔係海拉爾城入邊果啲最勁

紅藍白白銀
白銀最勁

紅藍白白銀
白銀最勁

好似仲有黑色同藍色
打果啲機器人有咩技巧?好似打整都打唔入咁

迷宮單對單隻揪嘅,反擊+飛起斬+反射
迷宮 mini 版,就咁打
大隻版,反射
當你反射射死過第一隻大機械人,你會上癮

反射=向後 +Y ?

拎盾(ZL) + A
見佢就射個下先撳A, 聽聲同睇個死光炮儲個下個effects,試多幾次就捉到路

師父
想問其實點睇d武器既耐久度?

好型

古裝要去邊合
隱藏祠 9/42
支線 29/76
解到2046

古裝要去邊合

左上 研究所
出海去左個叫Eventide Island
點知一上岸佢就話有challenge 沒收晒我所有裝備
但又無任何野發生 姐係點

要搵啲珠放入3個窿到

古裝要去邊合

左上 研究所

有排行 沿途都幾危險

Btw 我都合左 係冇料升上去
新手一問 :
如果屋企有兩個人玩,係唔係用兩個user開game 就可以分開save
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞