[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (2)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

請問點整舊野

任到呢到唔識

冇野啦 我冇睇任務

應該問 點左藍色火 點入屋

咩點入屋

佢唔係要我點藍火返去開返舊野咩

係阿 不過係點屋出邊果個爐

其實可以用馬
上馬點火 跑過去 唔好下馬 再點火 ko
卡關。

玩咗成粒鐘都過唔到 Myahm Agana Shrine,, 玩到手都震埋,
卡關。

火燒
卡關。

火燒

燒邊到?
新手兩問 幾時先會有馬?同埋武器就爛既話仲有冇得修理番?

出城 冇得修

出城 冇得修

最少有4把裝爛左可以去返對應既村可重以重新整過一把新既
四神獸難度個人評價:大象>蜥蜴>駱駝>雀仔

蜥蜴超易打一次過
象好似DARK SOULS D仆街咁把野大到仆街

我第一隻就打象
e+ 去緊打蜥蜴

象都唔多難打
咁其他咪好弱雞
打完象
mipha
打完象
mipha

我岩岩都打完 我發現支線玩得太多 一下秒左隻王。。
隻game有冇寵物系統?

出城 冇得修

最少有4把裝爛左可以去返對應既村可重以重新整過一把新既

點先有得整

出城 冇得修

我想請問master sword 爛咗點算?
返去重新拔過?

出城 冇得修

我想請問master sword 爛咗點算?
返去重新拔過?

呢把唔會爛

時間夠會自己回復
詳細如下 htt ps://holland.pk/vfaic35q

求解答!!

對面山果個入左去未

唔明,對面山?

座山叫雙子山

你一入呢個祠 塊石碑同你講咩呢

乜乜記憶
所以要過呢個 就要去雙子山?!
加農真係好Q廢,無雙果隻都勁過佢

無雙果隻唔係叫ガノンド呂布咩

講緊第2型態
不過睇圖鑑話因為感覺到LINK先以不完全姿態復活
唔知會唔會有DLC係有完全姿態打

請問點整舊野

任到呢到唔識

冇野啦 我冇睇任務

應該問 點左藍色火 點入屋

咩點入屋

佢唔係要我點藍火返去開返舊野咩

係阿 不過係點屋出邊果個爐

其實可以用馬
上馬點火 跑過去 唔好下馬 再點火 ko

唔識call 野馬
過埋駱駝
第一隻走左去打象,比佢訓練完之後
覺得駱駝同雀仔真係濕濕碎

見你地話過左 Boss 都係 load save
依家搵哂 120 個迷宮同Memory +升爆哂D裝先打大佬
希望可以頂到 DLC 1
大象登陸戰真係啱啱好用晒啲雷箭咋
而家卡左係齒輪度
打果啲機器人有咩技巧?好似打整都打唔入咁
差第8幅城門回憶未搵到

迷宮單對單隻揪嘅,反擊+飛起斬+反射
迷宮 mini 版,就咁打
大隻版,反射
當你反射射死過第一隻大機械人,你會上癮
大象登陸戰真係啱啱好用晒啲雷箭咋
而家卡左係齒輪度

大象登陸戰點解要用咁多雷箭 你唔係又係用箭打冰呀嘛

迷宮單對單隻揪嘅,反擊+飛起斬+反射
迷宮 mini 版,就咁打
大隻版,反射
當你反射射死過第一隻大機械人,你會上癮

反射=向後 +Y ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞