[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (2)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
第一個lab 旁邊山上見到朵小黃花
一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

ps 坐山個山頂有個心型既湖&一個毒男行來行去
又係唔知有咩特別

小黃花追到尾會變白花
再行去就係出korok seed果d精靈
下便未遇到
一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

又係唔知有咩特別

現充湖同毒撚湖
現充有任,毒撚唔知有冇任
Q: 有無得隨時轉英/日文?
A: 有,入Switch setting轉語言就得

Q: 一開始拎完地圖要做乜?
A: 解附近嗰四個神社(Shrine)

Q: 雪山點上?
A: 手持火把/整+食防寒食物(煮過嘅Spicy Peppers)/著防寒裝

Q: 點拎防寒裝?
A: 三種方法:
1)去Great Plateau南面呀伯間屋有個食譜,跟住黎煮俾佢食就得
2)拎完飛行器去Great Plateau南面呀伯間屋
3)上雪山頂位揾呀伯

Q: 點煮野食?
A: 有啲火堆上面有個爐, hold住食材行埋去撳A就有得煮

Q: 解完任去邊揾呀伯?
A: 四個Shrine交叉點

Q: 做完XXX唔知點好
A: 周圍行下實有野做 依隻game係真係open world 無限你一定要做乜唔做乜

Tips:
1)唔慣用X跳可以入setting轉用B跳
2)解迷卡關時不坊諗下自己有咩能力同埋睇下一入去個牌有咩提示
3)冰能力除左結冰仲可以解冰 唔夠打咪Skip住先囉
4)善用地圖個貼紙功能mark低邊度有特別素材/礦之類
5)拎到相機後見到乜都影下儲圖鑑+可以用sensor搵野
6)Guardian啲炮可以古代盾ZL+A反射
7)Hestu位置: 第二次位置係Wetland Stable

---------------------------------------------------------------
求補充
上面巴打提嗰啲我未玩到唔知
想問點解我隻1-2 switch 咁少game

想問要點做 ?
影相? 去邊影?

想問要點做 ?
影相? 去邊影?

你去到果個位 地下就自然會有個光圈
企入去就發生劇情
一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

又係唔知有咩特別

現充湖同毒撚湖

毒撚有任呀

圍住個湖行下應該有個女仔

好似要玩多啲先會開俾你玩

玩多幾次就會解

想問要點做 ?
影相? 去邊影?

去到呢到 基本上可以自由咁周圍去嫁啦 唔使比個任綁死你
Guardian 炮用人手盾反,爽到
盾反個時間又易捉
一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

又係唔知有咩特別

現充湖同毒撚湖

毒撚有任呀

果個現充黎架喎,毒撚湖得一個男

玩多幾次就會解

一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

又係唔知有咩特別

現充湖同毒撚湖

毒撚有任呀

毒撚會個心心中間係裂開左
一行埋去就消失左
跟住前少少又彈出左
但彈到第三次就唔見左
其實係咩來

又係唔知有咩特別

現充湖同毒撚湖

毒撚有任呀

咁無了

毒撚最忌ff
右上角地圖個塔好多黑色會扣血個d野 有冇辦法可以整走d 個度有冇眼比我打 揾唔到
右上角地圖個塔好多黑色會扣血個d野 有冇辦法可以整走d 個度有冇眼比我打 揾唔到

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

我一開始揾到一隻 全部有幾多隻?

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
你清左隻眼就可以過到去塔底
咁就上到去

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
咁就上到去

我無清到都上到

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
咁就上到去

其實咩都唔使清都上都去

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
咁就上到去

其實咩都唔使清都上都去

我清左 1隻
用左 2支箭,因為第1支 miss 左

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
咁就上到去

其實咩都唔使清都上都去

我清左 1隻

整幾支回體藥喺火山飛過去
講起火山

我仲未上到去

無防火裝

再搵清楚啲,飛高啲搵下

有眼的

有一個連接位
咁就上到去

其實咩都唔使清都上都去

我清左 1隻

整幾支回體藥喺火山飛過去

直接開雀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞