[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(28)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
請問下IWC葡7(白面藍字)同 Omega 月球錶月相計時(藍面)大家會點揀

小弟2隻都好鍾意,要努力儲錢到下年年頭買其中一隻作為生日禮物
隻款睇落去唔錯,不過感覺葡7靚d
btw感激巴打意見
大白橙
Black Bay Chrono

我都想入隻Black bay,但個價位唔係咁吸引
巴打
我都有隻pelagos,買咗一段時間
想請教下其實氧化會唔會影響
顏色
質地
功能

如果搵野抹走層氧化layer,又會唔會令到隻錶同帶薄咗,輕咗,影響埋個硬度?

Pelagos可唔可以拎去14樓打磨?

Thanks
其實你平時見到個面已經係佢氧化完之後既色尼
即使你成隻錶去左面果層氧化層,大約半日已經氧化完
Btw, 鈦合金錶好似冇得去refinish
Thanks
原來無
之前圓方個AD又說係grade 5 Ti,又話有得去14樓打磨
以我所知要polish鈦合金會好熱,應該會過熱"燒"左個錶殼
By the way, 我果隻ETA蕊Pelagos好似係T2 titanium尼, 吾知佢自家機蕊果隻係吾係T5
金鋼帶個價拍得住勞
bb chrono我諗緊買皮帶
今日casio, 點濕都唔驚
btw成世人都未試過一日內比咁多把遮插面
Bb chrono 正,機芯又正
屌 嬲到震 去Omega拎錶 check錶個陣見到隻錶個chrono針對唔準 上次明明講到明針唔準同偷停都可以唔整 有晒paper record仲好意思同我講師傅睇到,睇到又唔整

我終於明點解啲人話Omega service好雞. 最尾仲加句唔好意思要你白行一趟 好嬲
今日我 GS 成條皮帶濕晒
不過而家已經乾晒
有無咁差拎出去比人整都無咁嬲
OMEGA INSTAGRAM有綠面 SEAMASTER 300相
好似幾正
真心嬲
真心嬲
人多到 啱啱先返到屋企
途中隻ep21唔知點解粒的無啦啦開左
嚇死好在冇入到水 穩陣計依家防潮箱抽一晚先
咁人口密集都戴靚錶
我相信今日係和理非
同埋全鈦應該硬淨啲掛
(其實係samsung watch唔記得差電)
無POPO既地方就好安全同埋唔知點解今日見好多人戴勞
防水嘛
利申:我都戴左
第一次成身濕晒明明擔咗遮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞