[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(28)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我當佢冇出過 絕對係污點
我兩隻GS同你相反,每日快+7-12
gs應該香港平D
日本如果去D大鋪, 好似百貨公司個D無折的
有D細鋪可能做到85折

但香港事單一間都最少有85折
排隻皮帶算
可以search下iceseepro
之前買過兩條 幾多款下 質料唔錯係本地人手釘線 價錢都合理
不過樓上鋪要搵下路咁
收到
去睇下先
我隻gs 2年錶好似+-3咁上下
恭喜你,好好珍惜佢
想問下有冇巴打知香港邊到買vintage rolex信得過?
如果價啱想入WG day-date
https://www.chrono24.hk/rolex/day-date-1803-18k-white-gold-with-original-silver-dial--id12038823.htm
我見呢間好多vintage,信唔信得過
Alex Pig
早5,6年,香討德表版都仲好興玩type A type B
又stowa, laco, iwc mark。

其實一直都好想要隻原汁原味pilot type A/B
依家買咗iwc377714,雖然都掹車邊叫做係pilot 款,不過始終唔係嗰回事。

個人認為最貼近原祖係laco,stowa個case太細,同lug唔係直lug,crown唔係diamond shape。

Laco係好似vintage, 不過望望個價錢,再望望造工

真係唔知點入手type A/B

其實好少事 重要係又唔顯眼 錶帶得多一定帶呢啲事發生,我隻O記crown位,Omega凸字跌到平左都唔整 等到保養一次性整
佢好似話係 dial 崩咗喎

都係呢個size最好
係,係入面dial
雖然平時真係唔覺眼,不過2,3萬,無理由dial都崩一忽嘛
第1次hodinkee買錶帶
買咗18mm... 唔啱
只試過未用過

7折睇下有無巴絲接收
70USD

香港早晨
想問下係咪過保前都拎去整整好d?

隻勞就黎5年
個人感覺呢隻係gs最靚chrono, 不過係咪去日本搵容易啲?
呢隻唔太熟
但我記得如果百貨公司個D, 都幾齊款

你可以睇日本官網同香港官網比較下價錢先
嘩你都幾捨得

想問下質素點
免費洗下油冇壞
唔啱洗無偈架喎
唔通全新價畀人咩
開咗盒就例牌8折
7折更開0
質素比想像中好
皮幾軟有手感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞