[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(28)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
你戴左幾年都係佢,中間冇換過買過其他錶,我已經好佩服你
4520 利申我都搵緊 鍾意收藏第一代就GS44 我鍾意45GS有36000
搵到好靚的 4520 我都會買,跟住賣走隻 4522
雖然有 date 講真係幾方便
而 45GS 個 size 我真係完全適應,perfect fit
我都知,但係而家取捨唔到
那有錢成日換
想買隻 gs sbga211但做咗一年野好似好嘥錢
鐘意就唔會係嘥喇,買隻錶可以日日帶,都抵返晒
隨時戴到你退休嗰日隻錶都重戴緊,點會嘥
果然買野可以有一百種理由只係諗初初做野好似儲多個錢好啲,同埋一買我驚返唔到轉頭
買011啦
雙Logo雪花面好靚
返唔到架,我買下買下都超過左十隻
呢個真係無底洞黎我係過來人,嘥太多錢由平買起,買下賣下應該至少來回三,四十隻依家仲keep住有平有貴廿隻左右,但真係常戴都係得幾隻,所以最好儲埋一次過買隻真係鐘意既
見到篇幾得意既文:

Elizabeth Ruth Naomi Belville (5 March 1854 – 7 December 1943), also known as the Greenwich Time Lady, was a businesswoman from London. She, her mother Maria Elizabeth, and her father John Henry, sold people the time. This was done by setting a Belvilles' watch to Greenwich Mean Time, as shown by the Greenwich clock, each day and then "selling" people the time by letting them look at the watch and adjust theirs.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ruth_Belville
絕對同意 儲緊錢買呢隻
雙logo係咪姐係要買水?而家應該停產咗?
我仲想要omega 奧運特別版
依家煩緊下一隻咩好
暫時有以下幾個options,大家點睇

1. Zenith defy classic skeleton
上過手幾鐘意,平時對褸空無好感,但呢隻又過電,鐘意佢用grade 5 titanium同條錶帶好舒服,又有自家芯

2. GO PanamaticLunar
呢個價錢買到德國工藝無得輸,有埋月相,機芯打磨又正,但自己始終鐘意鋼帶 > 皮帶

3. VC Overseas
御三家,機芯靚唔駛講,仲有快拆鋼帶,鋼帶有微調function,design又合心水,運動款易襯

4. ALS 1815
打磨造工4個選擇最top,自己都想多隻dress watch, 但最大考慮只係價錢,好似買二手會抵玩啲

買埋呢隻應該短期唔會再買,係爭扎緊一步到位,定係咁既時勢唔一定追咁top, 留返個錢傍下身好,好煩惱
好似兩個禮拜
有石款應該唔駛排? pp我淨係得nautilus 款過電,所以暫時都唔駛諗住
Yes
211海港城CityChain好似有現貨
211同011係咪得logo唔同?
Citychain買靠唔靠得住架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞