[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(28)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
幾銀?佢seamaster 300個價仲心動 其實佢點做到咁平
27200, 不過上年25000 見到加左就唔想買
睇完實物幾啱心水,不過依排未有心情入手,應該等多排先決定

如果3萬左右budget大家會買咩人生第一隻
Omega Moonwatch / Seamaster Diver / Aqua Terra
Grand Seiko
咩價位
其實VC使唔使排?
IWC
正價161k, 有少少折頭,可能傾下仲平多少少
唔駛呀,但今日試話得返一隻,無晒就要訂
其實幾好睇
唔誇張嘅設計
反而顯得好成熟
不過如果個dial有少少design 就更perfect 池
我會揀omega, IWC呢個價得eta芯,同埋iwc好易花同笠,我隻377709唔常戴都唔知點解有輕微笠
係幾低調既設計,不過應該咁樣先襟睇
個藍面真係好靚
Dream watch係mark17 已經好足夠 係咪儲多小小買算
如果有心水, 就揀目己鐘意既
筆值有限,有得簡既話,Tudor bb58 定gmt好?
兩隻都鍾意
Overseas我都試過
係可以好優雅嘅運動錶
377714都好易花下,平時返office 工都可以周圍花不過隻藍色就真係靚得好緊要,尤其陽光照射下打側少少,塊藍寶石玻璃反岀來係紫藍光(我唔知係塊玻璃本身反射藍色定還是係表面所影響)
總之就 我揸車等燈位成日係肽盤上欣賞

如果3皮左右divers,omega smt300真係正,佢in house, co-axial, 防磁勁,陶瓷錶面 來緊遲下岀埋白面黑圈。 我試過佢條鋼帶,其實幾舒服,只係無收窄,7咗少少

如果2皮左右,Tudor black bay/ seiko 大MM任撞花咗都唔覺眼
唔好做傻事 賣左買唔番

1815呢啲咪慢慢搵錢買
希望有日喺煲底除口罩相認之餘再搞埋連登錶聚, 人總要相信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞