[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶(28)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
慢慢啦唔急,之後先
好靚
幫襯bt先會做vip架嘛
有無巴打鐘意爬山虎, 勞黎講佢唔算炒得好癲兼且幾靚仔
依家chrono24報120k都唔知係咪水份價
我見到有個網 12k pound,佢聲稱係 sold
我係有一刻諗過不如賣俾佢算,橫掂佢仲收緊貨
上次我街客都有八折呀
戴左幾年,愈帶愈鍾意呢隻錶
開箱文正式啟動

好耐冇開過箱喇,對上一次應該講緊我買 JLC 嘅時候
今次趁買 Apollo 11 再同大家分享
等咗兩個月,終於有真身

* * *

可以同大家講
個包裝盒係重到想殺人,係重到我拎完錶後連地鐵都唔想搭,即刻跳上的士
但亦都可能係因為 BT 個紙袋唔太好拎,手指感覺有啲辛苦
亦因為個盒太大,但又唔會放棄,而家考慮緊放迷你倉

今次個箱係白色,再加金扣

擺喺箱側邊嘅幾個 item 啦
有保用卡,有布,有 manual,有教你點改帶,但我都係交俾人搞架喇

開白箱,就見到隻錶喇
兩塊金牌紀錄登月嘅歷史時刻

再掀起,就有其他 item,逐一介紹吓

改帶嘅工具批

放大鏡,外圈都係 tachymeter design

仲有兩塊魔術貼,一個係登月任務,一個係 Omega 自己的 campaign logo

另外有條 Velcro 帶,感覺相當特別,但見佢個樣較易損耗,而且日後怕且配唔返,所以唔會用了,我情願買多條原裝 NATO

正式介紹隻錶本體!係四腳登月艙設計嘅錶架,靚到傻

Close Up 錶面,相信大家都知
11 點位置有 "11" 啦,秒針盤係 Buzz Aldrin 行出艙幅相模返出嚟
另外 12 點位置 Logo 位,基本上遵照 60 年代 Speedmaster 設計

錶底,Neil Armstrong 的名言,藍寶石水晶下面印咗佢嘅腳印,勁靚啦
話時話,我個限量號碼都 okay 前

錶扣,以至 Bracelet design 都同而家 moonwatch 唔同,用返 60 年代 bracelet 設計
非常滿意

原來每隻錶都有本寫咗限量號碼的 booklet,都幾靚

另外 BT 送咗兩份紀念品,就係原子筆,同埋個太空人扣針
靚就幾靚,但據個人經驗係唔會用,收藏又唔知點咁
或者日後有機會同大家分享

最後最後,Moonwatch 上手照!
隻錶不論 QC 定係上手感覺都係非常實在,係好鍾意的
未試過戴 Chronograph,更加未試過金鋼,戴開簡約款的我表示衝擊好大
慢慢相處下先,應該會同隻 GS 交換戴
買唔到 Apollo 11 都唔緊要,下年應該有 Apollo 13 賣,睇下係咪又玩 Snoopy crossover
再唔係 BT 繼續收緊大家訂,可以買 321 Pt,487k 就睇吓大家跟唔跟喇,呢個價我情願買 ALS

多謝收睇
好正個呀錶架
靚錶!最後係幾錢埋單
78800,貴
但原來仲有得炒
呢個係公價? 貴唔貴睇你鐘唔鐘意既姐
公價呀,呢啲 item 唔可能有折啦
但我聽講全金版喺外面係可以搵到平唔少嘅水貨
冇錯,鍾意就好
完咗呢個目標後,就全力向 ALS / PP 進發
除非本身係對speedmaster 321機芯有好強烈情意結, 否則呢隻更加值得入手, 況且機芯強好多 btw斷估無snoopy炒得咁勁
佢夠膽就炒到廿萬,我會賣咗佢入 1815
機芯表現確實好好,琴晚臨訓前校正過一次,到而家誤差係一秒內
呢隻暫時都會做住 hot item 先,除非 321 出鋼版
所以master chronometer真係唔講得笑, 不過qc同售後服務同勞比較的確有改善空間
真係好正 但我未接受到要用多過兩個月人工買錶
希望有朝一日會買到呢個價位先
其實我都覺得幾奢侈
但又落咗坑... 不過呢隻都會多啲戴嘅照計,可以當 daily watch 用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞