月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike

好似杯裝ketchup
話m巾唔舒服又唔肯用棉條同杯既人咪去買infinity果隻液態m巾, 用左真係好似冇用咁唔會嗡住
棉條拉返出黎嘅感覺就似比人女女女咁 舊野吸得唔夠多真係係咁先

拉出黎果下好驚條線會斷
話m巾唔舒服又唔肯用棉條同杯既人咪去買infinity果隻液態m巾, 用左真係好似冇用咁唔會嗡住

係咪黎都要黎得靚d 果隻?
$4x-50 包好貴
用開棉面唔可以用網面, 網面會敏感好痕
其實頭幾日換密d 都唔會好嗡住啫

綿條用過, 但掹出黎果下有d 難好驚條線會斷
好撚好用 夏天唔會焗住
訓教又唔驚側漏
用過真係返唔到轉頭

真係唔漏?
洗唔洗墊野

開頭唔係太識用驚個位放得唔啱
就會墊咗護墊先 就算漏都係一兩滴

$4x-50 包好貴

係果隻呀,我覺得係果類人既一個好選擇~乜都唔想試又想舒服d係要貴少少啦
我都有用棉條係好方便,不過都係會有異物感
依家都係鐘意用返果隻m巾

月經杯我都有認識同埋接受到,但係返工出街九成九個廁所入面都唔會有洗手盆...算9數
屌你老母
之前睇過好多關於棉條月經杯嘅資料
心動試左棉條
但因為抆出黎個下好痛而家唔敢再用
好想用到呢啲呀 m巾真係好唔舒服

我都係
m巾up住又搞到下面全部係血同胎盤分泌真係唔太舒服
雖然咁多年都慣 但有機會轉變 都想試下
但我連棉條用岩晒姿勢都塞唔入痛到仆街 成盒冇用到
月經杯更加唔夠望啦

利申非處
處女用邊隻會好d 上網見好多用料比較但睇唔明

侵入性既野必然有機會冇左個處
你唔怕第時條仔問起咪用囉

$4x-50 包好貴

係果隻呀,我覺得係果類人既一個好選擇~乜都唔想試又想舒服d係要貴少少啦

液態m巾真係有效 ? 之前好似俾人屌到開花話冇乜分別 搞到冇買Tim

$4x-50 包好貴

液態m巾真係有效 ? 之前好似俾人屌到開花話冇乜分別 搞到冇買Tim

唔明點解有人屌 真心好用,建議試
就當唔岩啦都係$40姐
真係好似幾好咁, 有少少心思思
想問下用開嘅絲
1. 你地用緊咩牌子, 容量有幾大? 平時你地自己流量算多定少? 用月經杯果時大約每日要倒幾多次?
2. 用棉條嘅話會話用夠幾多個鐘 (好似8定12)就一定要換, 如果唔係就會中毒, 月經杯有冇一樣嘅問題?

$4x-50 包好貴

唔明點解有人屌 真心好用,建議試
就當唔岩啦都係$40姐

其實仲有試用 好似10蚊左右
每款一塊 真係好好用

咁撚貴
以為百幾蚊一個

$150一個係有嘅,其他牌子
不過你搵呢隻好用好多
容量大朝早倒一次夜晚倒一次就得
又唔會滿到漏

唔好買亞洲嗰款,容量細會麻煩啲
叫條女度下伸隻手指入去會唔會掂到子宮頸
掂到就買低子宮頸嗰款
掂唔到就買高子宮頸嗰款
買岩size會完全無異物感

其實月經杯好好用
用得岩係唔會整到隻手有血

絲打,查實我用緊英國果隻moon cup,想轉femme cycle好耐
想問下femme cycle高身果款同普通cup高度係咪差唔多,唔計條stem

其實佢啲膠好軟
擺左入去會成個扁左笠左抽左真空到裝左血先漲返

唔計stem 應該差唔多高掛
不過真係要用手指度下應該買low cervix 定normal
之前用棉條已經覺得好痛
真係好想擺脫用m巾果種痛苦
之前用棉條已經覺得好痛
真係好想擺脫用m巾果種痛苦

用有導管果隻唔痛
拎出黎果下會唔會壓細左舊野,啲血漏出嚟

用過棉條,拎出黎果下好用力,差啲抆唔出咁
之後就唔敢用

如果冇向內反嘅防漏口設計就有機會會
有防漏反口 好似femmycycle 同台灣月釀杯就唔會
(不過都要睇有幾滿)

棉條會吸乾所以難拎啲
月經杯要識解真空
解左再加用入面啲肌肉push出黎
所以話用月經杯可以訓練肌肉

$4x-50 包好貴

月經杯我都有認識同埋接受到,但係返工出街九成九個廁所入面都唔會有洗手盆...算9數

咁你去完廁所唔洗手?

洗個杯嘅話通常帶枝水入去 因為你基本上唔會帶兩個杯出街 所以會喺廁格入面搞掂晒再放返入去用
Femmycycle好似好貴,有無啲新手岩用既牌子推薦?
我唔想失敗左又曬多300幾蚊
利申:棉條都衰左 但想試下無m巾既快感
再利申:量少
真係好似幾好咁, 有少少心思思
想問下用開嘅絲
1. 你地用緊咩牌子, 容量有幾大? 平時你地自己流量算多定少? 用月經杯果時大約每日要倒幾多次?
2. 用棉條嘅話會話用夠幾多個鐘 (好似8定12)就一定要換, 如果唔係就會中毒, 月經杯有冇一樣嘅問題?

用過meluna, 郁兩郁就走位好易漏
(漏係講緊會有血流到出黎個杯接唔住)
用左幾個月就買左另一個

用緊femmy cycle low cervix, 30ml
好岩我用 完全無異物感容量又夠大
真係點郁都唔怕漏
正常量,唔係流量多嗰類
早晚倒一次,未試過出街要倒

*月經杯其實人夾人岩我又唔一定岩你
唔試過真係唔會知邊隻岩自己

棉條因為會吸乾曬導致感染而休克
月經杯只係載住啲血,唔會吸乾
所以唔會中毒

$4x-50 包好貴

咁你去完廁所唔洗手?

洗個杯嘅話通常帶枝水入去 因為你基本上唔會帶兩個杯出街 所以會喺廁格入面搞掂晒再放返入去用

講緊渣住隻杯出廁格洗手洗杯啦梗係 唔洗咁都串嘛
你建議大家不妨帶多枝水咪得

用緊femme cup, 杯身軟杯口挺,杯口易開又好防漏。
氣孔大,新手用易解壓。
15ml,one size,二百幾一個

用緊femme cup, 杯身軟杯口挺,杯口易開又好防漏。
氣孔大,新手用易解壓。
15ml,one size,二百幾一個

請問絲打可以有咩徒徑買 多謝你
好撚恐怖 成班男扮女係度討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞