月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
你地咁多人用femme都fail
新手係咪買Lily Cup好啲?

lily cup 好用 推介
我買咁lily cup compact
其實經期期間
d 杯沖完唔洗抺乾?

冇話邊個好唔好既 邊個人係點
LOL 咁我用Mooncup都冇fail
其實用月經杯乾淨過用m巾,幾百蚊可以用成十年。而且唔會有異味,因為啲血喺入面唔會接觸空氣

我覺得好易就會尿道炎感染

邊關事
其實經期期間
d 杯沖完唔洗抺乾?

其實唔洗
不過你鍾意嘅就抹
推返上黎先

請問
我用緊個杯聲稱有30mL容量
但兩三個鐘頭就滿曬
絲打們有無好D ge介紹?
推返上黎先

請問
但兩三個鐘頭就滿曬

我見台灣款月釀杯大size 都係30ml 已經係最大
咁快滿晒?
Btw 我係想問大size 款係咪難放d呀? 一路諗緊買大size 因爲自己真係超多流量 但又驚太難放入去
其實好撚取巧
原來容量係要睇佢去到氣孔位定係杯頂
我估我呢個30mL係指到杯頂
咁即係氣孔以上嘅會沁出嚟
其實好撚取巧

你個款係咩牌子呀?
推返上黎先

請問
但兩三個鐘頭就滿曬

我見台灣款月釀杯大size 都係30ml 已經係最大
咁快滿晒?
Btw 我係想問大size 款係咪難放d呀? 一路諗緊買大size 因爲自己真係超多流量 但又驚太難放入去

屌啊我都係 用緊femmy cycle
4個鐘就滿左
本身係等到8個鐘先攞出黎睇 見到有漏仲以為係自己擺得唔好
好唔開心 唔可以唔用m巾瞓教
其實好撚取巧

你個款係咩牌子呀?

femmecup
其實好撚取巧

你個款係咩牌子呀?

femmecup

Thx 而家等緊月釀杯下批貨出就買黎試
希望佢個款30ml真係夠用啦 平時用多量既綿條多既日子都要密密換
其實好撚取巧

你個款係咩牌子呀?

femmecup

Thx 而家等緊月釀杯下批貨出就買黎試
希望佢個款30ml真係夠用啦 平時用多量既綿條多既日子都要密密換

我打算試lily cup
而家我ruby cup同femmecup
其實ruby cup中size幾好
不過一定要c fold放入去
否則一樣係未必打得開
終於M到可以試用台灣個隻月釀杯

d人又話呢隻唔易漏 點解我仲有血流出黎?
明明隻杯都唔滿 佢又係我入邊開咗
比佢強姦完好幾次 不停拎出 塞入去 用兩隻手指轉下佢 都幾痛 但仲要帶M巾 好陰影

唔好用C fold 試下用 7 fold or punch down
同埋用另一隻手幫下 之後放入去
唔得既再試下抬高腳 or 坐底腿張開 or 踎係到

我上次問完之後用7成功左幾次
今日又fail
又係幾個鐘後先漏
Btw 我係一隻手負責打開下面
另一隻手堆隻杯入去
仲要係沖涼位踎到勁低先放得入
唔知係咪因為堆果陣禁凹隻杯所以漏

你用punch 禁住個底推入去
我覺得你係推入去個時未到位就解左個真空狀態

無知一問
點先叫到位?
我以為塞左入去feel 唔到就叫放岩

Feel唔到 但太入都會漏XD

無呀 我放得唔入,
隻手指一伸入去就好快搵到舊野

咁試下比平時入DD 之後試下唔解真空細細力拉一拉

今次黎m 都仲有漏諗住去店鋪買個低子宮頸位既黎試下
跟著個店員話唔關事, 我個case 應該係放唔岩位/未開得晒
跟著教我用c 字摺法、摺口向下咁放入去
話咁先合符人體結構
佢都有教我輕輕拉一拉杯耳
結果用4次得1次漏
覺得自己就快可以成功用到femmy cycle 了 好開心

我上次問完之後用7成功左幾次
今日又fail
又係幾個鐘後先漏
Btw 我係一隻手負責打開下面
另一隻手堆隻杯入去
仲要係沖涼位踎到勁低先放得入
唔知係咪因為堆果陣禁凹隻杯所以漏

你用punch 禁住個底推入去
我覺得你係推入去個時未到位就解左個真空狀態

無知一問
點先叫到位?
我以為塞左入去feel 唔到就叫放岩

Feel唔到 但太入都會漏XD

無呀 我放得唔入,
隻手指一伸入去就好快搵到舊野

咁試下比平時入DD 之後試下唔解真空細細力拉一拉

今次黎m 都仲有漏諗住去店鋪買個低子宮頸位既黎試下
跟著個店員話唔關事, 我個case 應該係放唔岩位/未開得晒
跟著教我用c 字摺法、摺口向下咁放入去
話咁先合符人體結構
佢都有教我輕輕拉一拉杯耳
結果用4次得1次漏
覺得自己就快可以成功用到femmy cycle 了 好開心

我都係femmycycle
上網研究左好多方法
https://youtu.be/8fcDjTOX65o
呢個最有用
但都係有時得有時唔得
試過全日唔用m巾都無事 亦都試過漏
所以仲要慢慢換摸索下
因為之前經驗係day1,2大概6個鐘就會滿
所以4個鐘換一次 so far感覺唔錯
好似越來越上手

lily cup 好用 推介
我買咁lily cup compact

絲打們想買Intimina Lily Cup Compact可以搵我呀~
我宜家在美國,可以幫手代購
$280/ea,香港d鋪賣$350左右

有興趣既pm我啦
https://www.facebook.com/%E6%B8%AF%E5%BC%8F%E8%B1%AC%E6%8E%92%E7%9A%84%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E4%BB%A3%E8%B3%BC-1635564693324229/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞