月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
好好用 想推薦俾人用 但係唔敢

利申:絲
痾尿洗唔洗除佢出黎
有啲可以撳住佢個條管就排到啲m落馬桶
唔使拎出嚟又洗
我屌你老母
其實好多好處,環保、乾淨又可以訓練閪肌肉,但係問題係係出面商場廁所馬桶倒完跟住成手血,點樣出去洗手台洗手洗杯
如果廁格好多人排隊又駛唔駛排多次隊塞番個杯入去?
Btw我都係巴,真心想知

如果真係怕尷尬,可以帶定枝水入廁格洗
一般嚟講都會自己用一個,帶多一個做替換。咁入廁格個陣就拎舊個個出嚟,放新個個入去。再洗舊個個

利申冇用過怕自己破自己處
唔知瞓教可唔可以用
瞓教一起身個下先係最慘烈
其實用月經杯乾淨過用m巾,幾百蚊可以用成十年。而且唔會有異味,因為啲血喺入面唔會接觸空氣

但唔會好快滿咩

唔會。正常女性月經七日,total 100ml以內。個杯普遍都可以1x-2x ml。最多放入去12粒鐘就要換一次

唔會有滲漏情況?

就快滿先會滲。用杯之後夜晚冇漏過,喺床點碌都得,好爽
痾尿洗唔洗除佢出黎

你唔好白撚痴啦,我好撚想笑你呀,柯屎同柯尿係一個洞架(好似係)

咁撚貴
以為百幾蚊一個

$150一個係有嘅,其他牌子
不過你搵呢隻好用好多
容量大朝早倒一次夜晚倒一次就得
又唔會滿到漏

唔好買亞洲嗰款,容量細會麻煩啲
叫條女度下伸隻手指入去會唔會掂到子宮頸
掂到就買低子宮頸嗰款
掂唔到就買高子宮頸嗰款
買岩size會完全無異物感

其實月經杯好好用
用得岩係唔會整到隻手有血
其實好多好處,環保、乾淨又可以訓練閪肌肉,但係問題係係出面商場廁所馬桶倒完跟住成手血,點樣出去洗手台洗手洗杯

帶定張濕紙巾入去?

帶支水樽沖下隻手就ok
唔知瞓教可唔可以用
瞓教一起身個下先係最慘烈

可以
試過用細容量嘅一起身要即刻衝去廁所就唔會漏
換左用femmycycle一個容量30ml點碌都唔驚
痾尿洗唔洗除佢出黎

點解要除,都唔同窿

帶定張濕紙巾入去?

有人帶樽水入去
(如果接受到,唔洗個杯,就咁倒完血再返入去到冇咩問題)
其實M巾仲嘔心,又臭

so far 用左差唔多一年
冇試過要出街嗰陣拎出黎倒血
買個大容量嘅早晚倒完全冇問題

重申
femmycycle 真係好好用
其實用月經杯乾淨過用m巾,幾百蚊可以用成十年。而且唔會有異味,因為啲血喺入面唔會接觸空氣

但唔會好快滿咩

唔會。正常女性月經七日,total 100ml以內。個杯普遍都可以1x-2x ml。最多放入去12粒鐘就要換一次

唔會有滲漏情況?

就快滿先會滲。用杯之後夜晚冇漏過,喺床點碌都得,好爽

咁咪會倒流
外國有冇牌子好介紹?
有無勇士淘寶
其實M巾仲嘔心,又臭

下面唔再濕立立嘅感覺真係令人好感動
用得多會唔會撐大個窿變西隧
其實M巾仲嘔心,又臭

佢黎得多我會聞到
Lm
外國有冇牌子好介紹?
有無勇士淘寶

all in femmycycle low cervix
擺入體內真係唔敢淘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞