月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
之前用棉條已經覺得好痛
真係好想擺脫用m巾果種痛苦

用有導管果隻唔痛

之前就係用有導管果隻
塞落去果下好凍 又好驚啲膠會刮損
Femmycycle好似真係唔錯 可以早晚先倒 咪唔洗係街處理囉
心郁郁 又防漏又個環好似好易咁
最緊要係瞓教都可以用
我諗住頭幾次用可以同護墊一齊用 咁就知自己大概幾時要換又唔會驚佢漏
話m巾唔舒服又唔肯用棉條同杯既人咪去買infinity果隻液態m巾, 用左真係好似冇用咁唔會嗡住

係咪黎都要黎得靚d 果隻?
$4x-50 包好貴
用開棉面唔可以用網面, 網面會敏感好痕
其實頭幾日換密d 都唔會好嗡住啫

綿條用過, 但掹出黎果下有d 難好驚條線會斷

係果隻呀,我覺得係果類人既一個好選擇~乜都唔想試又想舒服d係要貴少少啦
我都有用棉條係好方便,不過都係會有異物感
依家都係鐘意用返果隻m巾

月經杯我都有認識同埋接受到,但係返工出街九成九個廁所入面都唔會有洗手盆...算9數

咁你去完廁所唔洗手?

洗個杯嘅話通常帶枝水入去 因為你基本上唔會帶兩個杯出街 所以會喺廁格入面搞掂晒再放返入去用

講緊渣住隻杯出廁格洗手洗杯啦梗係 唔洗咁都串嘛
你建議大家不妨帶多枝水咪得

我又唔明, 又話唔會帶兩個杯出街
咁倒完d 血就咁帶枝水係廁格入面沖完, 又用手指塞返入去?唔駛消毒就咁用返?
依家用緊棉條

其實想過下用杯 但覺得係屋企以外既廁所換有d麻煩
之前睇過好多關於棉條月經杯嘅資料
心動試左棉條
但因為抆出黎個下好痛而家唔敢再用
好想用到呢啲呀 m巾真係好唔舒服

我都係
m巾up住又搞到下面全部係血同胎盤分泌真係唔太舒服
雖然咁多年都慣 但有機會轉變 都想試下
但我連棉條用岩晒姿勢都塞唔入痛到仆街 成盒冇用到
月經杯更加唔夠望啦

利申非處

可以等有小小m先塞入去
咁會濕濕地好似有潤滑劑咁
同埋個人放鬆啲
乾塞係比較難 道理同扑野一樣

至於抆出嚟 可以用陰力幫手必佢出嚟
幻想下生仔 (雖然我未生過)
慢慢嚟就得
第一次係雞手鴨腳啲 之後就會熟手
Lm
痾尿洗唔洗除佢出黎

點解要除,都唔同窿

我覺得液態m巾都普通嗰啲冇乜分別 而且好大陣膠味
用左月經杯係咪可以去游水?

有味嗰隻液態m巾幾好呀
遮到啲血腥味
話m巾唔舒服又唔肯用棉條同杯既人咪去買infinity果隻液態m巾, 用左真係好似冇用咁唔會嗡住

係咪黎都要黎得靚d 果隻?
$4x-50 包好貴
用開棉面唔可以用網面, 網面會敏感好痕
其實頭幾日換密d 都唔會好嗡住啫

綿條用過, 但掹出黎果下有d 難好驚條線會斷

係果隻呀,我覺得係果類人既一個好選擇~乜都唔想試又想舒服d係要貴少少啦
我都有用棉條係好方便,不過都係會有異物感
依家都係鐘意用返果隻m巾

月經杯我都有認識同埋接受到,但係返工出街九成九個廁所入面都唔會有洗手盆...算9數

咁你去完廁所唔洗手?

洗個杯嘅話通常帶枝水入去 因為你基本上唔會帶兩個杯出街 所以會喺廁格入面搞掂晒再放返入去用

講緊渣住隻杯出廁格洗手洗杯啦梗係 唔洗咁都串嘛
你建議大家不妨帶多枝水咪得

我又唔明, 又話唔會帶兩個杯出街
咁倒完d 血就咁帶枝水係廁格入面沖完, 又用手指塞返入去?唔駛消毒就咁用返?

只需要每次經期開始前同完結後落煲滾5分鐘就夠
經期間唔需要消毒
所以要make sure 隻手乾淨

同問,係咪可以去做愛?

有味嗰隻液態m巾幾好呀
遮到啲血腥味

其實啲血本身唔臭
啲臭味係黎自血同m巾啲chemical有reaction
同埋血氧化
所以用月經杯啲血一啲都唔臭
好憎陣血味嘅話不如試下轉用杯

如果用左個岩size嘅郁嘅時候唔會走位
跑步游水冇問題
想問下飲水個d紙杯得唔得
心動試左棉條

我都係
月經杯更加唔夠望啦

利申非處

打開d對腳先塞都唔得?
咁你平時扑野都好痛定點
想嘔🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

如果用左個岩size嘅郁嘅時候唔會走位
跑步游水冇問題

再問
樓上個隻femme cycle
點先知用高定低子宮頸好
佢話要伸隻手指入去篤 咁點知篤得中唔中
心動試左棉條

我都係
月經杯更加唔夠望啦

利申非處

打開d對腳先塞都唔得?
咁你平時扑野都好痛定點

係呀 撐到最開都唔得 廢j
仲要入門級導管個隻
扑野又唔痛 唉

有味嗰隻液態m巾幾好呀
遮到啲血腥味

其實啲血本身唔臭
啲臭味係黎自血同m巾啲chemical有reaction
同埋血氧化
所以用月經杯啲血一啲都唔臭
好憎陣血味嘅話不如試下轉用杯

蔣志識
心動試左棉條

我都係
月經杯更加唔夠望啦

利申非處

打開d對腳先塞都唔得?
咁你平時扑野都好痛定點

係呀 撐到最開都唔得 廢j
仲要入門級導管個隻
扑野又唔痛 唉

我個人覺得坐係馬桶度好入d
對岩角度放鬆d 完全無痛 用過之後簡直發現新大陸咁 第一次用就成功
蚊出黎痛可能係綿條未索夠血 你可以買細條d既/等耐小小先換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞