月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
用緊布M巾

幾好用 至少好過即棄M巾會痴到陰毛

未用布M巾之前已經想用Moon cup
啱啱先講完
好鬼核突又要重用
用緊布M巾

幾好用 至少好過即棄M巾會痴到陰毛

未用布M巾之前已經想用Moon cup

月經杯+布m巾back up無敵
睇完呢個post有d心思思想試吓棉條

可以參考下呢度點用架呢
http://womany.net/read/article/4601?ref=fb

Thx絲打
幫過條女換m巾都覺得驚
如果抆呢個成手血我真係暈低
利申驚血既老婆奴

佢下半身癱瘓

佢黎m痛得嚴重過人
痛到唔想郁咪幫佢換
我都唔想

M痛真係好恐怖
我有最少兩個中學同學都試過痛到暈/入醫院

我唔知
但見到佢咁好心痛
我見d人話棉條如果未吸夠就拉會好痛
之後就唔敢用棉條
m cup 有冇呢個問題?
係咪唔會痛?
如果我有女朋友就可以買俾佢試下喇 如果
幫過條女換m巾都覺得驚
如果抆呢個成手血我真係暈低
利申驚血既老婆奴

佢下半身癱瘓

佢黎m痛得嚴重過人
痛到唔想郁咪幫佢換
我都唔想

M痛真係好恐怖
我有最少兩個中學同學都試過痛到暈/入醫院

我唔知
但見到佢咁好心痛

帶佢去驗下好過
痛到巾都要人換好唔正常
好好用 想推薦俾人用 但係唔敢

利申:絲

用左棉條半年 推薦過最少十個人都失敗
香港人真係保守到萌室的地步

咁撞岩m到要游水溫泉點
試左第一次就會覺得好方便 無想像中咁feel到有舊野喺裡面 又乾淨
之前都想試用
但價錢有d貴
而且出街去廁所拎出黎成手都係
即係要帶足夠既水洗杯同洗手
好麻煩

慣咗拎得穩應該唔會既
見過d舖頭有賣啲專用黎清潔個杯既濕紙巾
屌,連登仔係唔係石器時代出黎
自己同身邊啲朋友都有用(處同非處都有),使用愉快

d人個問題係,唔用唔緊要,未了解清楚件事就帶有歧視眼光話嘔心乜乜乜,顯得好井底
有新選擇本身就係一件好事,大家接受唔到,咁唔用就唔用囉,有咩所謂,但都應該知多d了解多d

有啲男人連講女性生理用品野都要爭住認叻話人錯
之前睇過d資料,想試下moon cup
但又唔知點買
有冇絲打用緊?
睇見都好撚痛 成舊膠
之後就唔敢用棉條
係咪唔會痛?

如果條綿條吸得唔夠,你拉出黎會有綿絮,尤其係Tampax呢隻牌子
個人黎講覺得ob幾好用,但係無導管,新手會難啲上手
仲有綿條係唔可以係入面咁耐,四五個鐘就要換

綿條已經無用好耐,因為用過moon cup就返唔到轉頭
之後就唔敢用棉條
係咪唔會痛?

如果條綿條吸得唔夠,你拉出黎會有綿絮,尤其係Tampax呢隻牌子
個人黎講覺得ob幾好用,但係無導管,新手會難啲上手
仲有綿條係唔可以係入面咁耐,四五個鐘就要換

綿條已經無用好耐,因為用過moon cup就返唔到轉頭

我好似無答你問題tim
手勢好同慣左就唔會覺得moon cup攞出黎痛
因為moon cup唔可以放得太入,太入就無左個功用
反而綿條要塞得好入,我自己就覺得拉出黎好唔舒服,痛就一時時,你慢慢就住道力就唔會覺得痛
用左moon cup一排 唔知係個杯太細定我唔試用成日放唔岩位 要放到幾入先岩?

上面話去廁所怕倒瀉既 其實一般黎講係早晚倒一次 出街中途好小話要倒 就算佢滿左都只會好小好小咁流出黎 唔會一黎就成條底褲都紅曬咁
其次就係 如果真係想去廁所倒出黎既 就一定會拎支飲用水入去沖一沖順便洗埋手 好小話會整到自己...
塞入去同拎出黎的話 其實moon cup係舊膠黎 黎m既時候陰道都有返咁上下濕潤 然後拎出黎個時摺一摺佢 解除佢個真空狀況再拎出黎就乜感覺都無
因為moon cup係一舊軟膠黎 放左入陰道之後佢會fit左你陰道既肌肉形狀 又唔係放條假9入去 所以唔會撐闊左變西隧
見有絲打推薦femme cup
新手用會唔會難用?同fleur cup 比邊個易入門d 我見佢好似好大個咁
利申 處 量少
見有絲打推薦femme cup
新手用會唔會難用?同fleur cup 比邊個易入門d 我見佢好似好大個咁
利申 處 量少

更正Femme cycle
其實真係環保乾淨又唔臭,係要啲時間練,練好咗出街唔使帶m巾,勁爽

女人一生平均500次m,如果每次都用即棄m巾,一生人要掉至少1萬塊
用左moon cup一排 唔知係個杯太細定我唔試用成日放唔岩位 要放到幾入先岩?

上面話去廁所怕倒瀉既 其實一般黎講係早晚倒一次 出街中途好小話要倒 就算佢滿左都只會好小好小咁流出黎 唔會一黎就成條底褲都紅曬咁
其次就係 如果真係想去廁所倒出黎既 就一定會拎支飲用水入去沖一沖順便洗埋手 好小話會整到自己...
塞入去同拎出黎的話 其實moon cup係舊膠黎 黎m既時候陰道都有返咁上下濕潤 然後拎出黎個時摺一摺佢 解除佢個真空狀況再拎出黎就乜感覺都無
因為moon cup係一舊軟膠黎 放左入陰道之後佢會fit左你陰道既肌肉形狀 又唔係放條假9入去 所以唔會撐闊左變西隧

個杯過左恥骨 打開左就已經得
一過左恥骨你鍾意幾入就睇你個人喜好
入少少會舒服d
輕輕力蚊下個底 覺得有吸力就打開成功
有咩咁嘔心
好似幾好用呀

利申紅巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞