月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
Femmycycle好似好貴,有無啲新手岩用既牌子推薦?
我唔想失敗左又曬多300幾蚊
利申:棉條都衰左 但想試下無m巾既快感
再利申:量少

用緊femme cup, 杯身軟杯口挺,杯口易開又好防漏。
氣孔大,新手用易解壓。
15ml,one size,二百幾一個

請問絲打可以有咩徒徑買 多謝你

小刺蝟
用左月經杯係咪可以去游水?

如果用左個岩size嘅郁嘅時候唔會走位
跑步游水冇問題

再問
樓上個隻femme cycle
點先知用高定低子宮頸好
佢話要伸隻手指入去篤 咁點知篤得中唔中

呎吋選擇:

子宮頸的位置會因為經期而下降,所以月經時檢查子宮頸的位置是最準確和適合。子宮頸像個小肉球。檢查子宮頸前,請記得清洗雙手。然後將一隻手指放入陰道:

>如果您的手指可以全部伸進去,而感覺不到/只是剛輕觸到你的子宮頸,你比較適合Regular FemmyCycle;

>如果你的手指伸進去,直到第二指節已經觸碰到你的子宮頸,你比較適合的是Low Cervix FemmyCycle。

>>注意:非常低的子宮頸(從陰道口到子宮頸低於2“) 不建議使用FemmyCycle

source: https://happeriod.com/products/femmy-cycle

即係掂到子宮頸會有咩感覺? 好抽象

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

子宮頸的位置會因為經期而下降,所以月經時檢查子宮頸的位置是最準確和適合。子宮頸像個小肉球。檢查子宮頸前,請記得清洗雙手。然後將一隻手指放入陰道:

>如果您的手指可以全部伸進去,而感覺不到/只是剛輕觸到你的子宮頸,你比較適合Regular FemmyCycle;

>如果你的手指伸進去,直到第二指節已經觸碰到你的子宮頸,你比較適合的是Low Cervix FemmyCycle。

>>注意:非常低的子宮頸(從陰道口到子宮頸低於2“) 不建議使用FemmyCycle

source: https://happeriod.com/products/femmy-cycle

你會督到嘢,好似掂到舊肉粒咁
其實好多好處,環保、乾淨又可以訓練閪肌肉,但係問題係係出面商場廁所馬桶倒完跟住成手血,點樣出去洗手台洗手洗杯
如果廁格好多人排隊又駛唔駛排多次隊塞番個杯入去?
Btw我都係巴,真心想知

so far 用左差唔多一年
冇試過要出街嗰陣拎出黎倒血
買個大容量嘅早晚倒完全冇問題

重申
femmycycle 真係好好用

心郁郁想試

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

你會督到嘢,好似掂到舊肉粒咁

有啲凹凹凸凸 表面唔係平滑的 好似牛丸咁啦你當係

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

有野凸出黎
伸手指入去 伸去盡 再伸唔入個位就係
好好用 想推薦俾人用 但係唔敢

利申:絲

用左棉條半年 推薦過最少十個人都失敗
香港人真係保守到萌室的地步

我見生過仔女嘅老母都接受唔到就費事同人講

我有個親戚個女有操開水,我建議佢叫個女用cup或者綿條啦
佢同我講佢咁細個,驚整爛個處女膜

我有個親戚個女有操開水,我建議佢叫個
女用cup或者綿條啦

全世界性教育最落後嘅就係香港
處女膜同性行為冇關 如果處女膜好有彈性 佢性交過都會有完整處女膜 如果好冇彈性 拉下筋都會受傷
正常黎講 個處女膜都有一定彈性 可以撐開dd
人人唔同 處女同個膜一d關係都冇
睇完呢個post有d心思思想試吓棉條
睇完呢個post有d心思思想試吓棉條

可以參考下呢度點用架呢
http://womany.net/read/article/4601?ref=fb
利申非打手
已經想像唔到呢度有幾多絲打係男人扮
之前都想試用
但價錢有d貴
而且出街去廁所拎出黎成手都係
即係要帶足夠既水洗杯同洗手
好麻煩
好嘔心
原來有呢d野架 啱啱追左少少post睇d絲打評價都唔錯 介紹下女朋友先 最重要方便又慳到錢
自從幾年前日間轉用左棉條之後真係好舒服 起初仲有幾次以為自己冇黎m 不過頭幾日夜晚都會用m巾 因為流量真係好勁 同埋驚流量太多條棉條唔夠頂
之前都想試用
但價錢有d貴
而且出街去廁所拎出黎成手都係
即係要帶足夠既水洗杯同洗手
好麻煩

如果隻手抺得乾淨,攞出黎倒完後放返入去就得
我覺得攞支水出黎洗佢仲麻煩同埋彈左啲廁所水上黎仲污糟

女用cup或者綿條啦

處女膜同性行為冇關 如果處女膜好有彈性 佢性交過都會有完整處女膜 如果好冇彈性 拉下筋都會受傷

所以佢講完之後我就唔想再解釋
同無常識嘅人講野會好痛苦
另一點係,如果個男人係為左個處女膜先同個女人一齊
呢啲男人唔要都罷啦

女用cup或者綿條啦

所以佢講完之後我就唔想再解釋
同無常識嘅人講野會好痛苦
另一點係,如果個男人係為左個處女膜先同個女人一齊
呢啲男人唔要都罷啦

Agger
覺得自己黎m唔駛再up住舒舒服服 重要過為咗男人對處女膜既情意結而辛苦自己
由中一黎m開始用m巾用到而家21歲
未用過tampon 覺得要扯出黎果下好似會好乾好痛咁
而家睇到個杯咁正好心郁好想試
未用過杯
但m 巾一定係最唔舒服最嘔心
臭到呢
幫過條女換m巾都覺得驚
如果抆呢個成手血我真係暈低
利申驚血既老婆奴

佢下半身癱瘓

佢黎m痛得嚴重過人
痛到唔想郁咪幫佢換
我都唔想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞