月經杯 好撚嘔心

418 回覆
20 Like 295 Dislike
會唔會搞到下面鬆晒?
唔敢用,我應該拎唔返出嚟
但覺得其實都幾好 好似好環保

X2 驚有尿道炎
同埋用手指隊入個血窿度真係好核突呀.....
所謂 葡萄美酒月經杯, 古來征戰幾人回
lm
屌,連登仔係唔係石器時代出黎
自己同身邊啲朋友都有用(處同非處都有),使用愉快
痾尿洗唔洗除佢出黎

你唔好白撚痴啦,我好撚想笑你呀,柯屎同柯尿係一個洞架(好似係)

咁多年都仲記得全句comment
之前睇過好多關於棉條月經杯嘅資料
心動試左棉條
但因為抆出黎個下好痛而家唔敢再用
好想用到呢啲呀 m巾真係好唔舒服

我都係
m巾up住又搞到下面全部係血同胎盤分泌真係唔太舒服
雖然咁多年都慣 但有機會轉變 都想試下
但我連棉條用岩晒姿勢都塞唔入痛到仆街 成盒冇用到
月經杯更加唔夠望啦

利申非處

打開d對腳先塞都唔得?
咁你平時扑野都好痛定點

係呀 撐到最開都唔得 廢j
仲要入門級導管個隻
扑野又唔痛 唉

不如你試下半蹲得唔得
同埋有啲m唔會咁乾應該無咁痛

咁撚貴
以為百幾蚊一個

$150一個係有嘅,其他牌子
不過你搵呢隻好用好多
容量大朝早倒一次夜晚倒一次就得
又唔會滿到漏

唔好買亞洲嗰款,容量細會麻煩啲
叫條女度下伸隻手指入去會唔會掂到子宮頸
掂到就買低子宮頸嗰款
掂唔到就買高子宮頸嗰款
買岩size會完全無異物感

其實月經杯好好用
用得岩係唔會整到隻手有血

絲打,查實我用緊英國果隻moon cup,想轉femme cycle好耐
想問下femme cycle高身果款同普通cup高度係咪差唔多,唔計條stem

其實佢啲膠好軟
擺左入去會成個扁左笠左抽左真空到裝左血先漲返

唔計stem 應該差唔多高掛
不過真係要用手指度下應該買low cervix 定normal

我諗我直接上門市望下個樣先,好在宜家香港有得直接買
啱哂我呢啲懶人
屌,連登仔係唔係石器時代出黎
自己同身邊啲朋友都有用(處同非處都有),使用愉快

得啦, 知你文明啦
咁都有得打飛機
想請教有用開既絲打
新手用Intimina lily cup定femmycycle好?
兩個都有防漏設計
後者好似好大個好闊咁
但佢個圓環設計好似好正

求教
用左月經杯係咪可以去游水?

如果用左個岩size嘅郁嘅時候唔會走位
跑步游水冇問題

再問
樓上個隻femme cycle
點先知用高定低子宮頸好
佢話要伸隻手指入去篤 咁點知篤得中唔中

呎吋選擇:

子宮頸的位置會因為經期而下降,所以月經時檢查子宮頸的位置是最準確和適合。子宮頸像個小肉球。檢查子宮頸前,請記得清洗雙手。然後將一隻手指放入陰道:

>如果您的手指可以全部伸進去,而感覺不到/只是剛輕觸到你的子宮頸,你比較適合Regular FemmyCycle;

>如果你的手指伸進去,直到第二指節已經觸碰到你的子宮頸,你比較適合的是Low Cervix FemmyCycle。

>>注意:非常低的子宮頸(從陰道口到子宮頸低於2“) 不建議使用FemmyCycle

source: https://happeriod.com/products/femmy-cycle
想請教有用開既絲打
新手用Intimina lily cup定femmycycle好?
兩個都有防漏設計
後者好似好大個好闊咁
但佢個圓環設計好似好正

求教

我都想用femmycycle
想唔洗係街倒血
但怕痛
利申懶撚 非處平時入兩隻手指都有啲頂唔順

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

子宮頸的位置會因為經期而下降,所以月經時檢查子宮頸的位置是最準確和適合。子宮頸像個小肉球。檢查子宮頸前,請記得清洗雙手。然後將一隻手指放入陰道:

>如果您的手指可以全部伸進去,而感覺不到/只是剛輕觸到你的子宮頸,你比較適合Regular FemmyCycle;

>如果你的手指伸進去,直到第二指節已經觸碰到你的子宮頸,你比較適合的是Low Cervix FemmyCycle。

>>注意:非常低的子宮頸(從陰道口到子宮頸低於2“) 不建議使用FemmyCycle

source: https://happeriod.com/products/femmy-cycle

但下面咁緊 我分唔到係咪子宮頸
應該企係度試定坐係度試好啲
樓上話驚塞嘢入去嗰啲係咪處女嚟?

係真係好舒服又唔使痴M巾
但頭幾日如果要出街換既話真係幾煩
有無咩技巧可以出街嗰陣唔好咁「呢hea」

用緊Femmy cycle low嗰隻同lily cup
同埋有人話驚有菌唔敢用月經杯,其實棉條m巾含菌量先多,因為啲血接觸空氣就會滋生細菌,亦因爲咁啲經血先會有臭味。尤其係棉條仲容易陰道發炎。

利申:問過醫生
好想試下 唔想再有啲m噏住又臭
但以前諗住試用棉條都入唔到 可能太緊張

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

唔敢檢查 點算

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

唔敢檢查 點算

隊入去啦屌 你自己個身體黎架 有咩唔敢
出街倒完d血 就算用水沖左沖
又塞返入去唔驚有細菌咩
想試下,但又驚會有陰道炎喎
又塞返入去唔驚有細菌咩

陰道入面、陰部本身都有好多細菌
其實你手上有個D都唔會多左
屌你老母連慎入都無

又塞返入去唔驚有細菌咩

其實除咗尿道之外身體其餘嘅窿都唔係無菌
利申nursing student

跑步游水冇問題

再問
點先知用高定低子宮頸好

呎吋選擇:

唔敢檢查 點算

檢查都唔敢 你仲點塞成個杯入去
心理關口呢家野 破左一次就唔驚
用左棉條 覺得已經好改善到最難頂up住d血既感覺 所以暫時唔會轉用杯

要隊隻手放入去同拎出黎潔癖撚唔係幾接受到 去廁所又要沖水m完又要消毒個杯
環保呢d係其他方面都有盡量做 但黎m呢樣野已經好煩 所以都係想用最方便令自己舒服d既野

Btw用棉條入嗰陣仲係會好緊張 杯都係咪搞住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞