[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (41) 24105大劈價

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
扣埋匯豐回贈 13000?
係咁上下 佢一輪咀講冇細心聽 好似貴1000有多枝鏡送
Kit好廢 多1000$買多支騰龍
佢果枝好似係50f1.8定焦黎
想問下 同一張sd card 係咪唔可以windows 同mac 兩邊同時用?

岩岩好似搞死左張卡.. 相機都開唔到
百記應該唔做依啲野喎
Discussed before,
I paid 15500 for it, but I got hsbc rebate(1240), mc11 mount,3 batteries(1 from camera, 1 third party, 1 from sony) ,external charger, uhsII 64gb card,and cam bag(elecom off toco),tripod and godiva chocolate.
Same
唔知係咪你講既回贈
用hsbc碌有8%獎賞錢回贈
應該係萬3尾 再回贈
Hello,各位想請教下,本人用緊富士APS機,想轉sony 上full frame ,只想一機一鏡 ,諗緊A7R2+16-35 2.8 gm,請問支鏡買唔買得過?各位有咩評價?因我一般我係用嚟影老婆同個女,多數人加景,呢個焦距好啱我用,但上網睇到好多評價都唔係太好,話佢唔值呢個價,另外仲有一個問題因為用開富士好擔心轉Sony啲色水睇唔慣,我又唔想下下要執相(我亦唔識執)....... 所以想問下Sony機內原裝嘅調色其實可唔可以調都比較接近富士?麻煩大家了.
買3代 2代啲色唔掂
三代色會比較鮮艷D麻?
同埋其實都仲有考慮到支 24 GM,
好似仲輕啲仲好啲
二代膚色傾泥黃 好難執
三代顏色取向似canon
其實跟返以前minolta, a900 個堆色已經夠稱霸。。。2代個色係最接近人眼。。。所以無人鐘意
2代個色 影到肝can 咁喎
接近人眼咪玩啦

3代blind test 先係 色仲準過canon
等緊R3 跌價
行山一定係背囊
why not both
可以 你係format張卡出事
70200開盡光圈先夠
GM
者係總之3代就冇錯啦
另外如果24 gm 同batis 25 大家又會點揀?
我係mac 執執下相無啦啦斷左就用唔到
之後用disk utility 好彩救得番
懷疑係垃圾card reader 出左事
想問下各位有無好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞