[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (41) 24105大劈價

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
lexar

左邊lexar multi-card 25-in-1 USB 3.0 用咗3年都無問題
右邊xpower xp-hu4i1係type c頭,有hdmi usb3.0 sd micro sd
唔該晒兩位巴打 搵日出去睇下
同一位補充多啲 費事淨係撻個牌子名出嚟
24gm
有無咁勁呀
係嘅可以一戰
兩代差唔遠啦。。。我都用過
三代色係最準,唔代表二代屎,canon 垃圾機不嬲偏色到仆街
sony 係a7ii 屎d
上digital picture 睇吧。。。我唔信乜撚mtf , lm/ph, 只信實測同自用效果
https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=1116&Camera=979&Sample=0&FLI=3&API=0&LensComp=1137&CameraComp=1106&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=0

70mm 可能差唔多,但係200mm 完全睇到分野了。。。成班都唔中立,一話sony 差過某d 鏡就負皮。。。我唔係試過哂邊會出聲
你地真係要最強畫質70 200就係死馬枝sport.... 但重到呢。。。
第二水17-28鏡真係要9月先有?
入左gm回不了頭
原生唔想轉接無辦法
出1424既時候sigma 好似話會出埋2470同70200
明白唔該師兄,因為我平時都係主要影下家人,部機嘅要求唔使太高,所以諗住買二代平少少,覺得多出嘅錢投資係鏡頭度更好
八月最後一星期有啦
而家上龍仔個網,好似都無得訂1728 。搵唔到訂嘅PAGE
咁我覺廿用sony入一支鏡唔係淨係睇畫質嘅
唔係原生e要加接環 加完接環理論上對成像唔多唔少都有少少影響 仲有要睇埋對焦速度同埋用唔用得齊原生對焦mode eye-af之類 好多考慮因素
所以我無考慮要接環既鏡
大家去旅行在室內(有冷氣) 嘅地方出返去室外, 部相機同支鏡 會立即倒汗水, 呢d 情況一定避唔到? 因為長遠驚發霉
唔好即刻拎出嚟都係
即刻入室內前放袋, 出室外隔一陣先係袋拎出來?
我都想訂 個網真係冇咗
但上google search(訂購 tamron 17-28)
就搵到 但我唔敢禁
我係
假設如果去日本,冷氣多數唔會特別勁,都唔洗咁做
如果越南,有冷氣嗰啲好多時都好勁,要留意
已有1728 2875 85.8 想入多支定焦 巴打會建議55.8定samyang 45.8 定會有其他諗法
24.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞