[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (41) 24105大劈價

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
去次旅行就有機會
頭先見到有絲打比錢買左
影乜先
長咀
都係個句啦 買左Lite後睇下粒豆係咪幼繩 有年出既批次pd講條繩唔係幾得 上官網入s/n Check 中獎既話填返資料佢會送返條新既粗繩

利申:上年買中左獎 寄左來但冇用過 未有披口痕跡
見佢email話比v3我,好驚
都係星,景
我發現好近咁影都對到焦,又多個玩法,唔錯
影星要入東壩/大尾督
想問下啲意見
如果除左買2470 2.8
重想買多支,唔想咁類近,好似duplicate 左咁
買支1635 定 搵支中距離定焦玩下好
係咪買支超廣角變焦好啲
睇你會影開d咩
不過我就覺得70200gm好玩d
2470個24勉強都夠用 70200個新鮮感大好多
出到街就發現100完全唔夠用
70-200 70-300仲好
廣角用返手機算
你果到2選1都係24240好
想影景,不過搵緊啲實際例子睇16 同24 分別大唔大
再低啲果啲廣角我覺得變形唔太好睇

我都諗過遠距果啲,但又好似無乜機會zoom 咁遠影,去到200 會影咩多?
有,浪下浪下咁
showroom 試過幾好手感
大家覺得 七工匠 35mm f2 值吾值得入手?
1350hkd
同,最近係度睇緊A73配舊鏡,覺得好正
呢啲好睇你個人口味喎

Slide lite 用途幾多下
其實冇規限一定要影咩 影人影景 咩都得
長距影遠野就要用就一定架啦 另外常用到嘅就係想拎到個壓縮效果
16同24個分別其實都大
全部差唔多價一陣番去checkcheck
同意你睇法,之前1670x左1.5都覺得唔夠爽
想入福仔35 1.7 vm
以前當左長焦係望遠鏡
依家玩壓縮真係好過癮

同埋個腦好似有少少突破2D
會考慮得立體好多

利申未有相出得街
等你出相呀
影多d先會見到自己嘅進步 係影相/後製方面都會進步
唔介意都可以出下d相交流下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞