月入$17,000,與兩老父母共住月租$11,000的年輕月光一族

337 回覆
1857 Like 47 Dislike
人窮志短....
當自己食住都要擔心, 旅行新科技女友都同自己冇緣既時候
相信樓主係一個唔善長溝通, 冇乜自信既人, 咁對搵工都好大影響
我老豆係我中學時已離婚 早幾年比車撞 自己沖馬路一蚊都冇得賠

生前一年同個大陸女人結婚 走左後佢香港d錢一蚊拎唔到 大陸d錢我同細佬一人拎到2萬

其他d錢比個女人拎哂 應該有幾十萬

除左岩岩走年 幫佢搞左個政府骨灰位 之後冇拜過佢
老豆爛賭too
要借我糧黎出糧俾伙記
即刻果斷斷租搬走

條數追左三年先還得哂
正式斷來往

聽聞我家姐幫佢還攪到一身蟻
呢D咁既人賭嗰陣諗住有仔女包底
自私到極
又真係有ON9幫佢執手尾嗰下好野
我好樓主少少, 年30, 搵佢多1K, 即係有18K,
都係要被逼交租
返工唔知為乜
大你2年 搵17.8k,(未扣mpf) 過多2個月應該都係得2皮

不過我住屋企差好遠
有冇兄弟姊妹?
父親死要面子,不肯提供個人帳戶資料申請公屋

0分重作
冇首期,壓力測試起碼35k
你知道晒我性格

做毒撚最忌有自信
,讀書唔敢對女仔講嘢對望,
好怕同朋友出街,佢哋一出街就食過$100嘢,又着晒名牌溝女

我過去只係一舊屎襯托佢哋外表出眾
咁似lilybb 嘅辛酸史
老豆係令你過得咁辛苦既原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞