月入$17,000,與兩老父母共住月租$11,000的年輕月光一族

337 回覆
1857 Like 47 Dislike
仲有排緊隊上公屋,天倫樂計劃等左5年左右,就快s2審查入息, 會over
好想跳樓自殺 雖然現時入息唔錯 但成日ot無晒人生 連住好少少都唔得
大埔@1430 https://hkmap.live/

[長期置頂] [iOS/Android/PC/Mac] 香城online正式加入地圖功能
https://lih.kg/1438115
Fg 做咗10個月臨時正苦文職, 然後政府話無新project 不續工
當然我都係得個講字 連自殺既勇氣都無 只可以每日繼續行屍走肉咁生存 希望黎緊會樓價跌
份工無前途無錢途點解仲要做?
其實你自己都係要面子,出去做地盤閒閒地都2.5k,就算唔做地盤,你夜晚都可以做pt增加收入。
租緊租者置其屋既公屋 得150尺
最大問題係唔申請公屋,一早就合資格申請。
真定假啊 大學畢業做咗成10年嘢得17000人工?
Fg13000
30 17000?
Unbelievable wor
呢個係港共政權一直唔肯去解決的問題。所以倒不如攬炒
唔出奇, 有唔少人係搵呢個數
唉,我自己身體都差,骨頭捱唔到,無意志去地盤做勞力。 #我認我廢沒志向,唔配有女
畢業做aco 10年都過20k la
樓主不如打政府工
斷租舊樓
人間蒸發
你就會得到救贖
童年時,父親美其名 為我好,唔好做公屋仔被人睇死。

結果,經濟通脹,大陸人走資後花園,香港人做犧牲品
冇做10年,做5年幾咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞