[知己知彼] 淺黃老母今日睇完"民間記者會",佢話有以下3個感覺,建議改善!

282 回覆
1991 Like 30 Dislike
學者開果個係一個好好既借鏡,可以搵個有歷練嘅,證明我地光普好闊
可以整個timeline 講返過去兩個月發生過咩事
因為太多了 總結下可以recall memory 🧐
推,難得行左出黎講野,我對佢地係支持既
Push
我覺得佢地太著重於否定佢地係大台,所以唔去答一啲問題,明明大家都係抗爭者,抗爭者都有交流平台/對話,你都可以用你抗爭者個人身份或溝通之後嘅結果表達返抗爭一方嘅想法,而唔係每一個問題都答唔係大台代唔到所有人答然後唔答,咁樣係好影響記者會內容個可靠性
直播左之後 有人去cut片 之後放係fb share會吸引更多人睇
點都好 要繼續加油 支持 咬實牙關同港共中共對抗
記者會唔好開咁密
切勿讓任何有知名度既人發言
以防形成大台

逢星期二開最好
利用後手優勢反擊政府/黑犬星期一既抹黑同埋真相扭曲
我老母都黃
佢每日都準時睇警畜記者會 話要睇佢地點狗up
推推 唔好批評出來嘅手足點點點佢地肯為我地站出來已經好感激佢哋嘅勇氣一齊集思廣益點樣可以做得更好
內容冗長 都贊同 不過今次係第2次ONLY可以再執好去
FB睇直播成日都會好細聲聽唔到, 其實今日有無俾咪記者?
啱啱再重溫
發現好多時候我都係望做手語個人
可能睇落比較生動吸引

所以可以再諗下點樣加啲圖片或者工具輔助
黑警都即場demo鐳射槍啦
同意, present同內容同樣重要,甚至比內容更重要, 畢竟我哋面對嘅係不同界別嘅人,由師奶到專業人士,好多人見悶就冇心機聽
其實Mask有好多種,試下用D口部位置開窿嘅Mask,咁樣收音會好D
啲記者嘅問題真係好細聲,好想比支唱K神器佢地發問
push
今日一開始有片睇係進步,總體都不錯

但係市民分享果part 有d 長,有改善空間
下次記者發問時最好可以有mic,收音好d可以帶起d 氣氛

無大台,不割蓆,不分化,繼續努力!!
五個訴求不能少
https://www.facebook.com/PeopleOfHK/videos/896012047433323/

手足齊檢舉! 唔該
段片影到勇武個樣!
狗嘅記者會有話題性,又會做實驗,簡單講係市井啲,又有好多形容
人嘅記者會就好似#1 咁講
可以試下先重覆記者問題
自問自答咁
同時亦可以爭取多啲時間俾自己諗清楚同組織點回應
我都覺得收音係一個大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞